Revanš utakmica
47

Tok utakmice: Borac - Austria 1:2

N. K.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Nogometaši Borca i Austrije večeras od 20:30 sati u Banjoj Luci igrali su revanš utakmicu drugog pretkola Konferencijske lige, a tekstualni prijenos susreta mogli ste pratiti uživo na portalu Klix.ba.
90+7' - Završena je utakmica, Austria je pobijedila 2:1 te ukupnim rezultatom 3:1 prošla u treće pretkolo Konferencijske lige.

90+3' - Haotična sada situacija. Nekoliko igrača se sukobilo. Na kraju je sudija podijelio tri žuta kartona.

90' - Nekoliko opasnih situacija pred golom Austrije, ali ne mogu igrači Borca do gola. Igrat će se još pet minuta sudijskog produžetka.

86' - Izmjena kod Austrije. Izlazi Gruber, a ulazi Husković.

82' - Odlična prilika za Borac! Kvržić je dobro prošao po desnoj strani i uposlio Vranješa čiji je udarac na kraju bio izblokiran.

79' - Nova izmjena kod Borca. Izašao je Predragović, a ušao Lukić.

78' - Vranješ je sada dobio žuti karton nakon žestokog prekršaja.

76' - Trostruka izmjena sada kod Austrije. Izašli su Fischer, Lucas Galvao i Jukić, a ušli su Guenouche, Plavotić i Braunoder.

74' - Zaprijetio je sada Holland na drugoj strani, ali je Ćetković bio siguran.

72' - Imao je sada Kulašin dobru situaciju. Pokušao je u posljednji tren prebaciti golmana, ali nije uspio.

65' - GOOOOOL! Preokret u Banjoj Luci! Austria vodi 2:1, a strijelac je Polster! Odmah kazna za promašaj Vranješa. Polster se odlično oslobodio svog čuvara i zakucao loptu pod prečku gola Borca. Hladan tuš sada na stadionu u Banjoj Luci.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

62' - Još jedan žuti karton za goste koji igraju izuzetno grubo u drugom poluvremenu!

60' - Kakva prilika za Borac! Terzić je sjajno istrčao kontru i idealno uposlio Vranješa koji iz odlične situacije očajno šutira pa ostaje 1:1.

57' - Trostruka izmjena u Borcu. Izašli su Makarić, Blagaić i Mihajlović, a u igru su ušli Vranješ, Kulašin i Terzić.

52' - GOOOOOL! Austria je izjednačila, a strijelac je bio Gruber! Bila je to dobra akcija gostiju. Gruber je na kraju s nekoliko metara savladao nemoćnog Ćetkovića.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

51' - Žuti karton za igrača gostiju Hollanda.

49' - GOOOOOL! Borac je došao u vodstvo, a strijelac je Cortez! Krvžić je šutirao s desne strane, lopta se odbila od jednog igrača gostiju, a Cortez je potom sjajno skočio i pogodio glavom. Erupcija oduševljenja sada na Gradskom stadionu.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

46' - Počelo je drugo poluvrijeme! Borac juri gol zaostatka.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

45+4' - Poluvrijeme u Banjoj Luci! Mreže i dalje miruju!

45' - Sudija je prvo poluvrijeme produžio za četiri minute.

42' - Šta je sada Borac propustio! Kvržić je silovito šutirao, ali je goste spasila prečka. Sjajna utakmica u Banjoj Luci.

40' - Kakve sada tri prilike za Austriju. Prvo je Ćetković odbranio nezgodan udarac Fischera. Golman Borca je intervenisao i koji sekund kasnije, a na kraju je Predragović spasio loptu na gol-liniji.

38' - Izuzetno opasna situacija ispred gola Austrije. Cortez je centrirao, ali je Makarić zakasnio pa je lopta otišl au nepovrat.

33' - I Borac je zaradio žuti karton nakon što je javnu opomenu dobio Cortes.

30' - Imamo i prvu izmjenu na utakmicu i to u redovima gostiju. Umjesto Ranflta u igru je ušao Potzmann.

26' - Ponovo odlična šansa za Borac. Blagaić je lijepo prošao po lijevoj strani i kada su svi očekivali ubačaj, odlučio se na udarac koji je bio loš te samim tim lagan plijen za golmana gostiju.

23' - Sredina je prvog poluvremena. Austria definitivno preuzima konce igre u svoje ruke.

18' - Austria je sada primirila igru. Uglavnom se igra na sredini terena, a gosti su imali još jednu opasnost iz kornera.

13' - Otvorena igra na obje strane. Imao je Borac još dvije opasne situacije preko Blagaića i Makarića, dok je Austria izvela kornera, ali bez većih uzbuđenja.

10' - Već u desetoj minuti imamo prvi žuti karton na utakmici nakon što je javnu opomenu dobio kapiten gostiju Fischer.

6' - Velika prilika za Borac odmah na otvaranju utakmice. Čelić je šutirao glavom s pet metara nakon ubacivanja Blagaića, ali je odlično intervenisao golman Austrije.

3' - Oprezan početak utakmice na obje strane. Problem s manjom povredom u ovim trenucima imao je Blagaić, ali će nastaviti utakmicu.

2' - Navijači Borca napravili su odličnu atmosferu i nema sumnje da će nogometaši banjalučkog tima imati veliku podršku s tribina u pohodu na preokret.

1' - Počela je utakmica u Banjoj Luci!

20:25 - Sve je spremno za večerašnju utakmicu. Glavni sudija je 37-godišnji Švicarac Urs Schnyder.

20:20 - Za razliku od Borca koji je odgodio svoju utakmicu, Austria je odigrala prvenstvenu utakmicu u kojoj je pretpjela teža poraz na domaćem terenu od Sturma rezultatom 3:0.

20:15 - Austria je u prvoj utakmici slavila rezultatom 1:0 golom Tabakovića u četvrtoj minuti sudijske nadokande. U međuvremenu, Tabaković je napravio transfer u Herthu pa će Austria večeras biti znatno oslabljena. Inače, Borac je ostao dužan u prvoj utakmici u kojoj je bio u potpuno podređenom položaju te su na kraju dobro i prošli sa samo jednim golom zaostatka.

20:10 - Stadion je već gotovo popunjen do posljednjeg mjesta i očekuje se paklena atmosfera na Gradskom stadionu u Banjoj Luci. Sigurno će to biti dodatni vjetar u leđa ekipi Vinka Marinovića koji juri zaostatak od jednog gola.

20:05 - Stigli su i sastavi za večerašnji okršaj. Trener domaćih Vinko Marinović odlučio se za formaciju 4-2-3-1. Od prve minute igrat će: Ćetković, Herrera, Sušić, Čelić, Kvržić, Predragović, Barsky, Cortes, Blagaić, Mihajlović i Makarić.

Za goste iz Beča igrat će: Fruchti, Meisl, Handl, Lucas Galvao, Ranfti, Polster, Holland, Jukić, Gruber, Fitz i Fischer. Austria će igrati u formaciji 4-3-3.

20:00 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos revanš utakmice drugog pretkola Konferencijske lige između Borca i Austrije iz Beča. Susret se igra na Gradskom stadionu u Banjoj Luci s početkom u 20:30 sati, a rezultat prvog duela bio je 1:0 za austrijsku ekipu.