Svjetsko prvenstvo
0

Tok utakmica: Nizozemska - Katar 2:0; Ekvador - Senegal 1:2

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Rasplet grupe A Svjetskog prvenstva u Kataru riješio se danas utakmicama Ekvadora i Senegala te Nizozemske i Katara, a tekstualni prijenos susreta mogli ste uživo pratiti na portalu Klix.ba.

Rezultati i strijelci:

Ekvador - Senegal 1:2 (Caicedo 68' - Sarr pen. 44', Koulibaly 70')

Nizozemska - Katar 2:0 (Gakpo 26', De Jong 49')

Tabela:

Standings provided by Sofascore

Tok utakmica:

90+8' - Gotova je i druga utakmica. Senegal je pobijedio rezultatom 2:1 i praktično izbacio Ekvador sa Svjetskog prvenstva.

90+7' - Gotova je utakmica između Nizozemske i Katara (2:0).

90+2' - Kakva šansa za Nizozemsku! Berghuis se namjestio na šut na ivici šesnaesterca i opalio po golu. Na njegovu nesreću, pogodio je prečku.

83' - Velika prilika za Senegal! Dia je pucao, ali je šut s ivice šesnaesterca prošao kraj stative.

80' - Polušansa je ovo bila za Katar! Ahmed je poslao loptu u šesnaesterac, ali je Noppert dobro reagovao i prekinuo napad.

70' - GOOOOOL! Senegal ponovo vodi, ali Koulibaly je strijelac. Ponovo je gol pao nakon prekida nakon kojeg se najbolje snašao Koulibaly te pogodio možda i ključni gol za svoju selekciju.

68' - GOOOOL! Ekvador je izjednačio, a strijelac je Caicedo.Torres je prebacio loptu glavom nakon kornera, a na pravom mjestu se našao Caicedo koji je posprema u mrežu za 1:1.

68' - Poništen gol za Nizozemce. Berghuis je lagano pospremio loptu u mrežu, ali je sudija Gassama nakon gledanja VAR-a procijenio da je bilo prethodno bilo igranje rukom. Ostaje 2:0 za Nizozemsku.

49' - GOOOOOL! Nizozemska je uvećala vodstvo, a strijelac je De Jong! On se našao na pravom mjestu u pravo vrijeme te loptu poslao u praznu mrežu nakon što je prethodno golman odbranio udarac Depaya.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme na utakmici Nizozemske i Katara, dok će duel Ekvadora i Senegala malo kasniti zbog dužeg sudijskog produžetka u prvom poluvremenu.

45+6' - Gotovo je prvo poluvrijeme i na susretu Senegala i Ekvadora!

45+3' - Gotovo je prvo poluvrijeme na utakmici između Nizozemske i Katara!

44' - GOOOOOL! Senegal je poveo, a strijelac je Sarr! Senegalci su u vodstvo došli golom iz penala. Ekvador je pred ispadanjem.

42' - Penal za Senegal nakon što je Hincapie srušio rivala u svom šesnaestercu.

26' - GOOOOOL! Nizozemska je povela protiv Katara, a strijelac je Gakpo! Napadač Nizozemske je odigrao dupli pas s Klaassenom i rutinski matirao golmana za 1:0.

26' - Kakva je ovo šansa bila za Nizozemsku! Depay je pratio centaršut i pucao, ali je odbrambeni klizećim startom blokirao šut.

14' - Nizozemska konstantno napada, a sada je dobru priliku propustio Depay koji je iz blizine prebacio gol.

8' - Senegal je bolji na otvaranju utakmice. Imali su upraov još jednu dobru priliku, ali su ponovo bili neprecizni. Ovaj put u šansi je bio Dia.

4' - I Nizozemska je odmah zaprijetila protiv Katara! Blind je lijepo pucao, ali je golman sjajno odbranio.

3' - Velika prilika za Senegal! Gueye pucao po golu nakon dobrog centaršuta, ali je lopta otišla desno pored gola.

1' - Počele su utakmice!

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

15:55 - Utakmicu Ekvadora i Senegala sudit će Clement Turpni iz Fancuske, a Nizozemske i Katara Bakary Gassama iz Gambije. Izvode se nacionalne himne i sve je spremno za početak utakmice.

15:50 - Nizozemska nikada nije ranije igrala protiv Katara, dok su i Ekvador i Senegal odigrali tek jedan međusobni duel. Bila je to prijateljska utakmica prije 20 godina kada je Senegal slavio rezultatom 1:0.

15:45 - Na utakmici Ekvadora i Senegala bit će daleko zanimljivije. Ekvador ima četiri, a Senegal tri boda pa je jasno da Ekvadorcima odgovara i bod za prolazak u nokaut fazu. S druge strane, Senegal mora jurišati na pobjedu.

15:40 - U najboljoj situaciji danas je Nizozemska koja igra protiv domaćina Katara koji je već ispao budući da nisu osvojili niti jedan bod. Nizozemcima će čak dovoljan i jedan bod, ali nema sumnje da će pokušati protiv Katar popraviti blijed utisak koji su ostavili nakon prve dvije utakmice.

15:35 - Stigli su sastavi za duel Ekvadora i Senegala. Za Ekvador će od prve minute igrati: Galindez, Preciado, Torres, Hincapie, Estupinnan, Gruezo, Franco, Caicedo, Plata, Estrada i Valencia.

Senegal će utakmicu početi u sastavu: Mendy, Sabaly, Koulibaly, Jakobs, Diallo, Ciss, Gueye, Ndiaye, Gueye, Sarr i Dia.

I za drugu utakmicu su stigli sastavi. Nizozemska će Katar napasti u sastavu: Noppert, Timber, Van Dijk, Ake, Dumfries, De Roon, De Jong, Blind, Klaassen, Gakpo i Depay.

Za Katar će od prve minute igrati: Barsham, Mohammad, Pedro Miguel, Khoukhi, Hassan, Ahmed, Al Haydos, Madibo, Hatem, Almoez Ali i Afif.

15:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos utakmica trećeg kola grupe A Svjetskog prvenstva u Kataru između Ekvadora i Senegal te Nizozemske i Katara. Susreti se igraju na Khalifa International i Al Bayt stadionima s početkom u 16:00 sati.