Nogomet
0

Toby Alderweireld: BiH je najopasniji protivnik u grupi, moramo se paziti Džeke

Klix.ba
Toby Alderweireld
Toby Alderweireld
Nogometna reprezentacija Belgije večeras je domaćin reprezentaciji BiH u drugoj utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. Belgijski reprezentativac Toby Alderweireld je istakao da su Crveni vragovi spremni za ovaj meč, a kao najopasnijeg u redovima Zmajeva je istakao Edina Džeku.

Belgijanci se najviše pribojavaju našeg kapitena Džeke.

"Edin je visok, snažan nogometaš sa odličnom tehnikom, veoma je opasan u šesnaestercu. Moramo biti mudriji od njega kako bismo ga spriječili da iskoristi sve svoje kvalitete. Trebamo ga se paziti, no, igra BiH ne zavisi samo od njega. Postoje igrači na koje također moramo obratiti pažnju", izjavio je Alderweireld.

Zmajevi su za Crvene vragove najopasniji rival u grupi.

"BiH je naš najopasniji protivnik u grupi. Ta ekipa igra dobro zajedno i ima nekoliko velikih igrača poput Edina Džeke i Miralema Pjanića. Svaki njihov igrač će dati sve od sebe kako bi nas nadigrali. Ne smijemo potcijeniti ovaj tim", rekao je belgijski reprezentativac.

Prema njegovim riječima, Belgijanci su spremni za utakmicu.

"Uvježbavali smo različite sisteme proteklih dana, radili smo na uigravanju, što nam je povećalo samopouzdanje. Nisu to bile velike promjene, radili smo samo na detaljima", završio je Alderweireld.

Utakmica Belgija - BiH počinje u 20:45 sati.