Ljutiti Sejad Salihović
0

"Timu Hoffenheima nedostaje discipline"

Totalsport
Sejad Salihović
Sejad Salihović
"Ovoj ekipi nedostaje discipline", prigovorio je kapiten Hoffenheima, 25-godišnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Sejad Salihović, nakon što je hrvatski reprezentativac Josip Šimunić zakasnio na trening.

Taj ispad dogodio se na pripremama bundesligaškog kluba prošle nedjelje, kada su Josip Šimunić, Boris Vukčević i brazilski reprezentativac Carlos Eduardo, inače najbolji igrač tima, zakasnili na fizičko testiranje.

"Taj smo problem riješili u svlačionici" rekao je za Kicker Peter Zeidler, pomoćni trener koji vodi treninge otkad je njegov šef Ralf Rangnick otputovao kući zbog teške očeve bolesti.

Kicker piše da su hrvatski 31-godišnji reprezentativac, kandidat za mladu hrvatsku reprezentaciju, 19-godišnji Vukčević, kao i 22-godišnji Brazilac novčano kažnjeni. Simboličan je iznos završio u klupskom fondu za posebne prilike, koji se finansira isključivo novcem od igračkih kazni.

"Svaki igrač morao bi znati da, jednom kad praznici završe, mora pripreme dočekati fizički spreman. Prošlog ljeta mnogi su tu činjenicu zanemarili", kritički je progovorio ljevonogi bh. veznjak i kapiten tima.

"Odsad pa nadalje disciplina nam mora dolaziti na prvom mjestu. Nažalost, u posljednje smo vrijeme imali problema u tom smislu", dodao je Salihović otvoreno potom priznavši: "Izgubili smo timski duh koji nas je krasio u prvoj sezoni u Bundesligi. Ne povratimo li ga, nećemo moći pucati na poziciju koja bi nas odvela u evropska takmičenja. A i tog sam se trabunjanja o našem potencijalu naslušao. Puna mi ga je kapa. Vrijeme je da napokon postanemo ekipa kakva smo bili."