Nogomet
714

Tiago za brazilski GazetaMS: Želim zaigrati za reprezentaciju BiH

Piše: E. B.
Tiago (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Tiago (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Napadač Željezničara Tiago Rodrigues Faria, ili kako ga u Brazilu zovu - Tiaguinho, je u intervjuu za brazilski GazetaMS pričao o dolasku u glavni grad BiH, adaptaciji na novu sredinu, navijačima, te je istakao kako mu je velika želja da zaigra za Zmajeve.

GazetaMS piše kako je Tiago vrlo brzo postao idol navijača Željezničara, a dvadesetšestogodišnji napadač koji je prije šest mjeseci stigao u BiH kaže kako mu adaptacija nije predstavljala problem.

"Period adaptacije na ekipu i državu je prošao odlično. Svi me tretiraju odlično. Idol sam navijačima i hvala Bogu što mogu raditi svoj posao najbolje što mogu iz dana u dan", rekao je Tiago.

Kako je došlo do prelaska u Željezničar posebno je interesovalo autora članka.

"Prijatelj koji je igrao sa mnom u omladinskim kategorijama Fluminensea živi ovdje i on me pozvao da dođem. Pričao sam sa porodicom i suprugom i oni su se složili da trebam doći. Taj prijatelj mi je sada i menadžer. Veoma sam sretan što sam se odlučio na taj korak", rekao je Tiago, koji je pojasnio popularnu frazu "OK".

"To je jedina riječ koju koristim u komunikaciji s navijačima i nakon gola u derbiju protiv Sarajeva fraza se raširila putem društvenih mreža", izjavio je Tiago koji je istaknuo želju da obuče dres Zmajeva.

"Samo Bog zna kakva će mi biti budućnost, ali moj cilj je da zaigram za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Moram biti ovdje još osam mjeseci kako bih uzeo bosanskohercegovačko državljanstvo i stekao pravo nastupa za reprezentaciju. Navijači me vole i to mi je veoma drago".