Nogomet
0

Thomas Christiansen prvi Guardiolin pomoćnik u Bayernu?

Totalsport
Pep Guardiola
Pep Guardiola
Bivši nogometaš Thomas Christiansen (39) trebao bi postati prvi pomoćnik budućeg trenera Bayerna Pepa Guardiole, piše Bild.

Christiansen trenutno pregovara s Bavarcima i glavni je kandidat za desnu ruku Guardioli koji će od ljeta preuzeti treniranje nogometaša s Allianz Arene. Christiansen dobro poznaje njemački nogomet jer je igrao za Bochum i Hannover, ali i Guardiolu koji mu je bio klupski saigrač u Barceloni u sezoni 1995/96.

Nekadašnji napadač je rođen u Danskoj, ali mu je majka Španjolka, a iza sebe ima i dva nastupa i jedan pogodak u dresu Furije. Prednost mu je što izvrsno govori španski i njemački, pa će bez problema moći prenositi igračima Guardioline ideje.

"Povratak u Bundesligu bi bilo ispunjenje sna", priznao je Christiansen koji je kratko radio kao pomoćni trener u švicarskom Xamaxu.

U nedavnom intervjuu za katalonski Sport Christiansen je izrazio velike pohvale na račun Bayernova potencijala.

"Bayern ima vrlo dobru ekipu. S Neuerom na vratima, napadačima Gomezom i Mandžukićem, krilima Riberyjem i Robbenom, te talentiranim veznjacima poput Müllera, Kroosa i Schweinsteigera, Bayern bi mogao igrati sličnim stilom kao Barcelona", kazao je Christiansen.