Opravdao povjerenje
0

Thiago Silva zvanično produžio ugovor, ostaje u Chelseaju do 2023. godine

K. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Brazilski defanzivac Thiago Silva produžio je ugovor s Chelseajem do ljeta 2023. godine, a sve je objavljeno na zvaničnoj stranici londonskog kluba.

Ovaj sjajni brazilski štoper je na stadion Stamford Bridge stigao u augustu 2020. godine iz PSG-a, a pokazao se kao pun pogodak jer je klub s njim u ekipi osvojio titulu prvaka Evrope.

Silva je bio razočaran što u PSG-u nije mogao dobiti povećanje plate zbog svojih godina, da bi nakon toga klub iz Real Madrida kao slobodnog igrača doveo Sergija Ramosa i doslovno mu ponudio sve ono što je Silva ranije tražio. Ipak, sada je okrenuo novu stranicu u karijeri i sretan je što će još minimalno godinu i po igrati za Plavce.
"Pravo je zadovoljstvo igrati u Chelseaju. Nikada nisam mislio da ću ostati tri godine u Londonu, ali sam veoma sretan zbog toga. Hvala klubu na prilici, a ja ću nastaviti da dajem svoj maksimum", poručio je Silva.

Silva je karijeru počeo u brazilskom RS Futebolu 2002. godine, da bi nakon toga igrao za Juventude, Porto B, Dynamo Moskvu, Fluminense, Milan i PSG.