Ostaje do 2010. godine
0

Theo Walcott produžio ugovor s Arsenalom

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Službena internetska stranica Arsenala potvrđuje da je napadač Theo Walcott produžio saradnju s tim londonskim premierligašem.

Važeći ugovor 20-godišnjeg engleskog nogometnog reprezentativca vezao je za Emirates do 2010. godine, a do kada će ostati u klubu prema novopotpisanom ugovoru, nije precizno objašnjeno.

  • Riječ je o inteligentnome igraču nevjerojatne brzine koji je ove sezone dodatno napredovao. Budući da je riječ o 20-godišnjaku očekujemo da nastavi razvijati svoj talent u nadolazećim godinama i drago nam je što će to biti u dresu Arsenala. Izuzetno smo sretni što se obavezao ostati na duže vrijeme s nama - tim je riječima Walcottov potpis popratio menadžer kluba Arsene Wenger.

  • I meni je drago što sam dogovorio novu saradnju. Toliko sam sretan što igram ovdje, sve što mogu jest zahvaliti svima koji su mi pomogli da dođem do ove tačke u karijeri. Nevjerojatan je osjećaj igrati za najboljeg trenera na svijetu, baš kao što je oduševljavajuće igrati na Emirates stadionu. Radujem se našim budućim zajedničkim uspjesima - kazao je Walcott koji je do sada skupio 103 utakmice za “topnike” pritom se 14 puta upisavši na listu strijelaca.

Igrama u Arsenalu probio se do engleske nogometne reprezentacije za koju je nastupio šest puta i postigao tri gola. Sva tri 10. septembra Hrvatskoj u pobjedi 4-1 Engleske na Maksimiru u sklopu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Južnoafričkoj Republici.