Smog prekinuo trening
0

Težak smrad na prvom treningu Novozelanđana

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nakon što su dvoznamenkasti broj sati proveli u letu iz austrijske pripremne baze u Južnu Afriku, nogometaše Novog Zelanda na prvom treningu u ponedjeljak posjetio je neobičan gost.

Taman malo prije no što je tim ujutro doputovao autobusom na obližnje nogometno igralište, nad stadion Sinaba nadvio se težak i gust smog, koji je pratio reski vonj spaljenog drva ili ugljena, očito iz industrijske zone obližnjeg grada Daveytona.

Bilo je teško disati, a jedva da su se primjećivale korner-zastavice na udaljenosti od nekoliko metara. Svi su igrači čekali u autobusu izvan kruga stadiona, dok je vodstvo ekipe gotovo pola sata raspravljalo da li izvesti igrače na trening ili ne. Nakon što su svoje mišljenje dali glavni ljekar reprezentacije Celeste Geertsema i kapiten Ryan Nelsen, Novozelanđani su napokon krenuli na teren.

Nedugo nakon toga, iako nisu trenirali naporno, nogometaši Simon Elliot i Andy Boyens odjurili su po svoje inhalatore nakon astmatičnog napada.

Interesantno je da je lokalno osoblje stadiona, Južnoafrikanci koji u ime organizatora stoje na raspolaganju Novozelanđanima, sve to pratilo s nevjericom i podsmjehom, ne shvaćajući kako malo smoga može prekinuti trening profesionalnih nogometaša.

Novozelanđani prvi nastup na Mundijalu imaju u sklopu grupe F, i to 15. juna protiv Slovačke u Rustenburgu.