Kup BiH
0

Težak ispit za "plave", na Grbavicu stiže Borac

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Fotoservis
Foto: Arhiv/Fotoservis
Nakon što su jučer Zrinjski i Olimpic izborili plasman u četvrtfinale najmasovnijeg takmičenja, danas se igra preostalih šest dvoboja osmine finala Kupa BiH.

Najzanimljivije će biti na Grbavici gdje gostuje branilac naslova – Borac. U prvoj utakmici nije bilo golova, pa se blaga prednost daje "plavima". Ipak, strateg Željezničara, Amar Osim, poziva na oprez.

"Za nas je dobro što moramo ići na pobjedu, no nećemo srljati. Ako budemo igrali kao u prvom meču, onda se možemo nadati prolasku u četvrtfinale. Igrat će samo najbolji, a igračima sugeriram da u ovom momentu ne razmišljaju o derbiju sa Sarajevom”, kaže Osim.

I lideri prvenstva sa dosta optimizma gledaju na ovaj okršaj. Nadaju se da mogu eliminisati velikog suparnika. Optimizam temelje na dosadašnjim gostujućim izdanjima u Premijer ligi BiH.

Mostarskom Branitelju na megdan stiže Leotar. U Trebinju je bilo 1-1. Domaći vjeruju da mogu napraviti senzaciju, mada će to biti izuzetno teško ostvarivo.

Sarajevo je u prvom okršaju na Koševu slavilo visoku pobjedu protiv Slobode (4-1), pa će gostovanje u Novom Gradu biti rutinsko odrađivanje posla.

Sloboda na noge stiže Kozara. Prvi meč završen je rezultatom 1-1.Široki Brijeg će pokušati nadoknaditi poraz od 2-0 protiv Omladinca.

U Istočnom Sarajevu Slavija će ugostiti i pokušati pobjediti Čelik. Dvoboj na Bilinom polju okončan je remijem. Bilo je 1-1.

Parovi i satnica:

Željezničar – Borac 17.00 sati (prenos na BHT1) Branitelj – Leotar 14.30 sati Sloboda N.G. – Sarajevo 14.30 sati Sloboda – Kozara 14.30 sati Široki Brijeg – Omladinac 14.30 sati Slavija – Čelik 14.30 sati