Težak period
7

Tevez: Plačem na poluvremenu zbog oca, ali moram biti jak i nastaviti

H. H.
Tevezov biološki otac ubijen je prije nego što se rodio (Foto: EPA-EFE)
Tevezov biološki otac ubijen je prije nego što se rodio (Foto: EPA-EFE)
Carlosu Tevezu u posljednje vrijeme nije lako jer njegov otac ima ozbiljne zdavstvene probleme. Emocije su napadača Boca Juniorsa savladale u posljednjem meču protiv Talleresa Cordobe kada nije mogao sakriti suze.

Tevezov otac Raimundo Tevez proveo je 45 dana na intenzivnoj njezi u privatnoj bolnici u Buenos Airesu boreći se protiv koronavirusa prije nego što ju je napustio 4. septembra.

Raimundo, koji je dijabetičar, ponovo je hospitalizovan prije nekoliko sedmica nakon pogoršanja zdravstvenog stanja.

"Imam različite emocije. Ponekad sam dobro, a ponekad odem i plačem tokom poluvremena. Ne mogu to objasniti. Ovo su teška vremena. Nakon posjete ocu moram biti jak da nastavim igrati nogomet", kazao je legendarni Argentinac.

Na praznim tribinama stadiona Bombonera na posljednjoj utakmici u znak podrške Tevezu i njegovoj porodici bio je okačen transparent pristalica Boce.

"To mi ispunjava dušu. Kada uđete na teren, vidite zastavu i transparent. Važno je da budem jak i to zahvaljujući ljudima u Boci i mojoj porodici, koji mi pomažu da ne klonem i da se nastavim boriti", rekao je Tevez.

Inače, Tevezov biološki otac ubijen je prije nego što se rodio, a popularnog El Apachea odgojili su Raimundo i njegova supruga Adriana Martinez, koja je Tevezova tetka.