Posljednje zbogom
11

Tevez kopirao Messija i na identičan način odao počast Maradoni

K. H.
Argentinski nogometaš Carlos Tevez na identičan način kao Lionel Messi odao je počast Diegu Maradoni koji je prošle sedmice preminuo u 60. godini života, s tim da je on nakon postignutog pogotka skinuo dres i pokazao majicu u kojoj je njegov sunardonjak igrao 1981. godine za Bocu Juniors.

Messi je, podsjećamo, nakon nedavnog gola protiv Osasune u španskoj La Ligi skinuo dres Barcelone i pokazao Maradonin dres iz vremena kada je igrao za Newell's Old Boyse s brojem 10, a slično je uradio Tevez, s tim da je on pokazao dres Boce Juniorsa iz 1981. godine.

Tevezu je ovo bio prvi odigran meč nakon Maradonine smrti s obzirom na to da protiv Newell's Old Boysa nedavno nije mogao igrati, zbog psihičkih problema, odnosno velike tuge koju je osjećao nakon smrti idola i sunarodnjaka.

Nakon što je postigao gol, Tevez je baš kao i Messi dobio žuti karton, no nije se previše osvrtao na tu činjenicu. Na kraju je njegov gol bio dovoljan Boci Juniors za pobjedu protiv Internacionala rezultatom 1:0 u gostima.

Maradona je za Bocu Juniors igrao od 1981. do 1982. godine, a u 40 odigranih utakmica uspio je postići 28 pogodaka. Nakon igranja za ovaj klub, karijeru je nastavio u Barceloni, a igrao je još za Napoli, Sevillu, Newell's Old Boyse i na kraju je karijeru završio u Boci.