"Neprijatelj Ukrajine"
29

Talent Dinama otjeran iz kluba nakon što su otkrili ko mu je otac, krio je taj podatak

D. P.
Uvarov nije želio otkriti ko mu je otac (Foto: Twitter)
Uvarov nije želio otkriti ko mu je otac (Foto: Twitter)
Talentovani nogometaš kijevskog Dinama Artur Uvarov ostao je bez kluba nakon što je krio da je sin politički angažovanog službenika Maksima Uvarova.

Uvarov (17) sin je politički angažovanog i proruskog vođe separatista u Luhanjsku Maksima Uvarova. Oca mladog nogometaša u kijevskom Dinamu proglasili su neprijateljem Ukrajine.

Čim su saznali da je Artur sin Maksima, otjerali su ga iz kluba i to zvanično saopćili. Ono što je zanimljivo, mladi Artur skrivao je ime svog oca i nije želio potvrditi da je povezan s čovjekom koji trenutno obavlja funkciju zamjenika predsjednika odbora za pitanja državne sigurnosti Nacionalnog vijeća "Narodne Republike Luhanjsk".

"Nismo fanovi staljinističkih metoda u kojima je sin odgovoran za oca, ali nakon što smo provjerili informacije, uprava je postavila igraču konkretno pitanje. Uvarov nam nije odmah dao ispravan i pozitivan odgovor što je izazvalo ogorčenje u klubu. Zbog skrivanja nedopustivih činjenica odlučeno je da klub odmah raskine ugovor", navedeno je u saopćenju Dinama.

Uvarov je bio član U-19 ekipe Dinama s kojim je igrao i omladinsku Ligu prvaka ove sezone. U redove kijevskog velikana stigao je iz redova ljutog rivala Šahtara 2020. godine.