Komično i navijačima
24

Tadić sramotnim potezom doprinio isključenju saigrača, reakcija trenera rivala postala hit

D. P.
Nevjerovatna gluma igrača Ajaxa (Foto: Screenshot)
Nevjerovatna gluma igrača Ajaxa (Foto: Screenshot)
Srbijanski reprezentativac Dušan Tadić izveo je prilično nesportski potez u finišu najvećeg nizozemskog derbija između Ajaxa i Feyenoorda koji je završen rezultatom 3:2.

Ajax je u finišu napravio veliki preokret, a Tadić je bio strijelac gola za poravnanje (2:2). Međutim, u finišu utakmice bio je akter sramotne scene koja je rezultirala isključenjem njegovog saigrača Antonyja.

Kopljanici su tada imali vodstvo. Antony je pao van terena, a onda se nekako pridigao i ušao na teren kako bi pokušao oduzeti nešto vremena.

Tu je na scenu stupio Tadić koji je snažno gurnuo svog saigrača na zemlju kako bi simulirao povredu i izazvao prekid. Tako je Ajax zadržao nešto vremena.

Međutim, sudija Danny Makkelie nije nasjeo na ovu "igru" nogometaša Ajaxa, pa je Antonyju pokazao drugi žuti karton zbog zadržavanja vremena i on je isključen. Na društvenim mrežama snimak Tadićevog poteza postao je hit, a brojni fanovi kritikuju guranje saigrača smatrajući da je sramotno.

Reakcija trenera Feyenoorda Arnea Slota postala je viralna pošto nije mogao zadržati ironičan osmijeh nakon ovakvog poteza Tadića i Antonyja. Interesantno, scena je bila komična i pojedinim navijačima Ajaxa koji su se vidjeli u pozadini TV prijenosa, na tribinama.