Čak se i našalio
17

Szczesny u suzama napustio teren pa otkrio šta se desilo: Teško sam disao, nikada mi se to nije dogodilo

K. H.
Wojciech Szczęsny u suzama napušta teren nakon što je osjetio bol u plućima (Foto: EPA-EFE)
Wojciech Szczęsny u suzama napušta teren nakon što je osjetio bol u plućima (Foto: EPA-EFE)
Golman Juventusa Wojciech Szczesny napustio u 44. minuti utakmice četvrtfinala Evropske lige protiv Sportinga izašao je s terena zbog bola u prsima, a iako je teren napustio u suzama i vidno uplašen, na kraju je sretan jer su pretrage pokazale da nije ništa ozbiljno.
Juventusovi doktori su nakon prvih pretraga ustanovili da je sve u najboljem redu, a nakon meča se medijima obratio u sam poljski čuvar mreže koji je stao pred kamere i pričao s medijima.

Kaže da je bio zabrinut i uplašen, jer mu se nikada ranije nije desilo ništa slično, no da je sada sve pod kontrolom.

"Dobro sam, bio sam malo zabrinut, ali smo onda obavili testove i sve je u redu", rekao je Szczesny za Sky Sport Italia pa nastavio:

"Istina, bio sam jako uplašen, to mi se nikada prije nije dogodilo, teško sam disao i to je jako zabrinulo."

Nakon toga, nastavio je u šaljivom tonu opisivati šta je "pozadina" sinoćnjeg dešavanja.

"Prava je istina da sam vidio Mattiju u sjajnoj formi na treningu, osjećao sam se umorno i znao sam da će imati sjajne dvije odbrane u 94. minuti. Čestitao sam mu, on je čovjek sa zlatnim srcem i nas dvojica se jako dobro slažemo. Šteta što naš treći golman Carlo Pinsoglio nije nastupio, danas bismo imali hat-trick sjajnih odbrana. Perin bolje komunicira s igračima, a ja sam samo zgodan", rekao je Szczesny.

Treba reći i to da je rezervni golman Juventusa Perin u 94. minuti imao dvije fantastične odbrane s kojima je spasio Staru damu i sačuvao im pobjedu i prednost nakon prve utakmice.