Petr Čech
0

"Svi su vidjeli taj jedanaesterac osim čovjeka koji ga je trebao vidjeti"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši Manchester Uniteda pobijedili su na Stamford Bridgeu Chelsea 1-0 u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka. Time su sebi otvorili vrata novog polufinala ovog takmičenja.

Dakako, priča oko pobjednika ovim nije gotova jer jedan pogodak prednosti ne mora značiti previše prije uzvrata na Old Traffordu. Na to je upozoravao Rio Ferdinand, odbrambeni stub Uniteda, odmah nakon ogleda u srijedu.

"Imamo pobjedu, imamo prednost, ali nas čeka još 90 minuta. Dakle, ima još mnogo vremena da se svašta desi. Mi moramo ostati čvrsto na zemlji. Moramo se braniti kao i danas, biti odgovorni i pametni. U prednosti smo, ali tek moramo potvrditi ovu pobjedu", rekao je Ferdinand.

Inače, nakon utakmice koju je u 24. minuti golom riješio Wayne Rooney najviše se pričalo o momentu u 92. minuti, kada je Evra očigledno udario nogom po nozi Ramiresa u vlastitom šesnaestercu. No, glavni sudija utakmice taj start nije procijenio kao vrijedan penala.

"Možda je bio, možda nije. Ne znam šta bih drugo rekao", naveo je Ferdinand.

No, golman domaće ekipe Petr Čech je direktno izjavio: "Svi su vidjeli taj jedanaesterac. Apsolutno svi osim jednog čovjeka i to onoga koji je jedini to trebao vidjeti. Stvarali smo šanse, ali nismo zabili. Oni ih nisu stvarali, ali su postigli gol i to je bio razdor između nas i njih u večerašnjoj utakmici."