Luca Toni
0

"Svi misle da sam čudan, spor, star i u lošoj formi"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Svjetski nogometni prvaci startat će danas (ponedjeljak) na Kupu konfederacija utakmicom protiv Sjedinjenih Američkih Država.

Ko će istrčati u talijanskom dresu teško se može pretpostaviti jer selektor Marcello Lippi ima problema sa slaganjem ekipe. Najveće muke zadaje mu vrh napada u kojem ima čak šestoricu raspoloženih igrača, samim time i “slatke brige” koga uvrstiti u udarni sastav.

Jedan od onih koji bi mogli započeti utakmicu je Bayernov napadač Luca Toni, napadač o kojem u domovinu često slažu negativnu sliku.

  • Kada se priključim izabranoj vrsti svi su u dobroj formi osim mene - sarkastično je rekao Toni u razgovoru za Rai.

  • Ljudi misle da sam čudan, spor i van forme. Njima imam za poručiti da su mi 32 godine i da se ne osjećam staro, već zrelo. U dvije sam sezone u njemačkoj Bundesligi postigao 61 gol, a čini mi se da to niko ne primjećuje - ogorčen je napadač Bayerna.

Talijanski mediji vjeruju da će umjesto Tonija u vrhu napada od prve minute zaigrati Fiorentinin napadač Alberto Gilardino.

  • Nadam se da ću to ipak biti ja. No, ukoliko moje mjesto zauzme Gilardino ja ću ga svim silama bodriti - zaključio je Toni.