Uživa u slavi
67

Sva ta moć nogometa: Lionel Messi dominira u anketi za predsjednika Argentine

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nakon što je s reprezentacijom Argentine osvojio Svjetsko prvenstvo u Kataru, popularnost Lionel Messija još više je skočila u ovoj državi, a prema pisanju tamošnjih medija, prema trenutnoj statistici pobijedio bi čak i u utrci za predsjednika države.

Messijevo ime je svakako ukomponovano u brojne navijačke pjesme u kojima se slavi njegov uspjeh s reprezentacijom Argentine te sve što je tokom igračke karijere napravio, no posljednji podaci koji dolaze iz ove države govore kako je njegova popularnost još više porasla.

U anketi koja je objavljena na društvenim mrežama, Messi je ubjedljivo vodeći u hipotetičkoj utrci za predsjednika Argentine, a sa 36,7 posto glasova znatno je ispred Javiera Mileija te Cristine Kirchner.

Argentinski mediji pišu i to da je većina anketiranih podržala odluku igrača da po osvajanju ne idu u tamošnju predsjedničku palaču, a njih 82 posto je reklo da je bolje što su igrači zaobišli političarske ceremonije.

Podsjećamo, Argentina je na krilima Messija osvojila titulu prvaka svijeta i to prvi put nakon 36 godina, a u finalu su poslije boljeg izvođenja penala pobijedili Francusku.