Pripreme u punomj jeku
36

Sušić: Želimo pune tribine u Zenici, vratili smo povjerenje navijača

D. B.
Mateo Sušić (Foto: T. S./Klix.ba)
Mateo Sušić (Foto: T. S./Klix.ba)
Nogometna reprezentacija BiH će 13. i 16. novembra odigrati odlučujuće utakmice za plasman u baraž kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a u ostvarenje konačnog cilja Zmajeva vjeruje naš nogometaš Mateo Sušić.

Pripreme našeg državnog tima za utakmice protiv Finske i Ukrajine su u punom jeku, a atmosfera je na nivou.

"Jučer smo odradili prvi zajednički trening, lijepo je se vratiti, trenirati zajedno i igrati za reprezentaciju, posebno sada kada je atmosfera dobra nakon pozitivnih rezultata i prilike za plasman u baraž i na Svjetsko prvenstvo. Pripremamo se dobro, treniramo, atmosfera je na visokom nivou i nadamo se pozitivnim rezultatima u narednim utakmicama", izjavio je Sušić.

On se nada ispunjenim tribinama na stadionu Bilino Polje u Zenici te velikoj podršci navijača.

"Naravno, svaki igrač želi pune tribine u Zenici. Nažalost, atmosfera je slabija u proteklim godinama, ali posljednjim utakmicama smo vratili povjerenje navijača u nas i vjeru u baraž, a nadamo se i odlasku na SP. Idemo korak po korak, vjerujem da uz podršku navijača možemo uspjeti u tome", rekao je bh. reprezentativac.

Prvi cilj je pobjeda nad Finskom, tako da se o Ukrajini još uvijek ne razmišlja.

"Meni kao igraču je uvijek teža prva utakmica koja dolazi, mi sada razmišljamo o pobjedi nad Finskom, a kasnije ćemo razmišljati o Ukrajini s kojom bi nam odgovarao i neriješen rezultat", završio je Sušić.