Dovode još napadača
255

Sušić: Za Džeku je najbolje da ode iz Cityja

Totalsport
Safet Sušić (Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba)
Safet Sušić (Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba)
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić smara da bi Edin Džeko zbog male minutaže trebao napustiti redove vodeće ekipe i izglednog novog engleskog prvaka Manchester Cityja.

Naš napadač Edin Džeko posljednji se put našao u početnom sastavu "građana" protiv Sunderlanda krajem marta, dok je zadnji pogodak postigao u veljači. Zbog sve manje prilika u startnoj jedanaestorici menadžera Roberta Mancinija selektor Safet Sušić mišljenja je da bi 26-godišnji napadač trebao otići u klub gdje će stalno igrati.

"Ovakva situacija s Džekom u Manchester Cityju ne može dugo trajati. On zna šta je najbolje za njega. Čini se da će City osvojiti naslov što znači i da će Mancini ostati menadžer, a već su najavili dovođenje novih ofanzivnih igrača", izjavio je Sušić za Daily Mirror.

Naravno, za napadača Džekinih kvaliteta ne nedostaje interesenata, a u zadnje se vrijeme najviše spominje novi talijanski prvak Juventus. Međutim, njegov menadžer Silvano Martina smatra da si ga "stara dama" ne može finansijski "priuštiti".

"Džeko je šampion premda ova sezona nije baš bila vrhunska. Njegova cijena je vrlo visoka pa se bojim da si ga u ovom trenutku niti jedan talijanski klub ne može priuštiti", izjavio je Martina.