Nogomet
160

Sušić o mogućoj ostavci na mjesto selektora: Znat će se vrlo brzo!

Piše: D. Bošnjak
Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić je nakon utakmice protiv Izraela izjavio da je protivnik naše reprezentacije zasluženo pobijedio, te da stvari u našoj reprezentaciji večeras nisu funkcionisale.

Selektor Sušić je rekao da će razmisliti o svom odlasku ili ostanku u reprezentaciji. On je čestitao Izraelcima na zasluženoj pobjedi.

"Želim da čestitam Izraelu na pobjedi, igrali bolje od nas, trčali i borili se. Nemam prigovora na njihovu pobjedu. Nadigrali su nas tehnički, u onom u čemu smo mi smatrali da smo jači. Ponekad su nam sakrivali loptu i moram im čestitati na tome. Imali smo neke šanse, dvije ili tri, ali to je sve. Ovo je zaslužena pobjeda Izraela", jasan je bio Sušić.

Sušić na pres konferenciji nakon poraza od Izraela (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Sušić na pres konferenciji nakon poraza od Izraela (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

On se nije želio izjasniti o svojoj sudbini u reprezentaciji.

"Jedno vrijeme sam bio jedna od najpopularnijih osoba u državi, a sada sam vjerovatno jedna od najomraženijih. Kad sam trebao produžiti ugovor ostavio sam sebi vremena da razmislim, pa ću tako učiniti i sad. Vrlo brzo ćete saznati moju odluku", kazao je Sušić.

Pape je bio vidno tužan pred novinarima u Haifi (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Pape je bio vidno tužan pred novinarima u Haifi (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Priznao je da se BiH sada nalazi u teškoj poziciji.

"Šanse za plasman su male, ali postoje. Treba pokušati napraviti čudo. Ekipa koja osvoji 18 bodova ići će na Evropsko prvenstvo, to sam rekao ranije i stojim iza toga", dodao je selektor.

Da li će se u reprezentaciji naći neka nova imena ukoliko on ostane selektor, nije želio posebno komentarisati.

"Rano govoriti o nekim novim igračima, vidjet ćemo šta će se dogoditi u narednim danima. Večeras sam stavio najbolju ekipu koju sam imao na raspolaganju. Imali smo nesreću da smo ostali bez pet ili šest standardnih igrača i to je bio nenadoknadiv gubitak za nas", završio je Sušić.