Nogomet
304

Sušić o Alenu Haliloviću: Šta smo trebali, otići i moliti?

Piše: J. H.
Safet Sušić (Foto: Feđa Kravac/Klix.ba) (Foto: F. K./Klix.ba)
Safet Sušić (Foto: Feđa Kravac/Klix.ba) (Foto: F. K./Klix.ba)
Alen Halilović, mladi nogometaš zagrebačkog Dinama, jučer je definitivno donio odluku da igra za reprezentaciju Hrvatske iako je postojala mogućnost da obuče dres Zmajeva.

U razgovoru za zvaničnu stranicu ovog zagrebačkog kluba, Halilović je izjavio da nikada nije imao dilemu za koju će reprezentaciju igrati, iako je proteklih mjeseci u svojim izjavama otvarao mogućnost da bude jedan od izabranika selektora Safeta Sušića.

Pape je kazao kako su Nogometni savez BiH i on u njegovom slučaju bili nemoćni.

"Ja ne znam šta se moglo uraditi, da idemo kod njegovog oca i da kleknemo? Momak je odlučio da igra za Hrvatsku i želim mu sreću. Meni je to logična stvar ako je neko rođen u Hrvatskoj i ako je igrao za mlađe reprezentacije, zašto bi sada trebao igrati za drugu reprezentaciju", kazao je Sušić zaželivši mu sreću.

Selektor Zamjeva vjeruje da Halilović neće biti ni blizu prvog tima zbog kvaliteta koji Vatreni imaju u veznom redu.

"Previše je mlad da bi mogao konkurisati. Ako se Hrvatska kvalifikuje, ne vjerujem da će imati mjesto u ekipi za SP. Već u kvalifikacijama za sljedeće SP može biti ključan igrač. Štimac ga zove samo da bi završio tu priču i ja ne znam šta se moglo još uraditi kada je on u pitanju", dodao je Sušić te kazao da su igrači ti koji moraju dati više od sebe ukoliko žele biti reprezentativci BiH.

"Kolašinac je već mogao imati pet nastupa u reprezentaciji. Neka dođe, ja sam tu i ako treba ići ću s njim i pokušati srediti što prije situaciju", kazao je Sušić aludirajući na nesređenu papirologiju.