Platile ceh
80

Supruge i djevojke igrača Bayerna bijesne, ostale su bez luksuznog putovanja na meč Lige prvaka

H. H.
Alphonso Davies i Kingsley Coman sa svojim izabranicama (Foto: FC Bayern)
Alphonso Davies i Kingsley Coman sa svojim izabranicama (Foto: FC Bayern)
Partnerice igrača Bayerna iz Minhena bijesni su nakon što su im uskraćene karte za četvrtfinalni okršaj Lige prvaka protiv Arsenala u utorak.

Bavarci putuju u glavni grad Engleske na prvu utakmicu četvrtfinala, ali tamo neće imati podršku svojih navijača nakon što im je UEFA izrekla zabranu dolaska zbog kontinuirane upotrebe pirotehnike na ovosezonskim utakmicama Lige prvaka.

Međutim, uprkos zabrani navijača, i dalje je vladao optimizam među suprugama i djevojkama igrača koje su se nadale da će uživati ​​u luksuznom putovanju u London.

Kazna koju je izrekla UEFA dovela je do značajnog smanjenja dodjele ulaznica koje se obično dostavljaju igračima Bayerna, zbog čega će većina njihovih djevojaka i supruga ostati bez karata.

Kako piše Bild, rukovodioci kluba i članovi pomoćnog osoblja dobili su status prioriteta za dostupne karte i pridružili su se članovima tima Thomasa Tuchela koji je otputovao u Englesku u ponedjeljak.

Supruge veznog igrača Joshue Kimmicha i pozajmljenog defanzivca Tottenhama Erica Diera su ipak otputovale u London, dok su ostale supruge i djevojke igrača Bayerna ostale u Minhenu.

Podsjetimo, Bayern je ostao bez šansi da odbrani titulu prvaka Njemačke, pa je Liga prvaka jedina prilika za spas slabe sezone.