Novi šok za porodicu
42

Supruga Ikera Casillasa objavila da ima tumor na jajniku

Klix.ba
Iker Casillas i Sara Carbonero (Foto: AFP)
Iker Casillas i Sara Carbonero (Foto: AFP)
Supruga španskog golmana Ikera Casillasa, sportska novinarka Sara Carbonero, nakon nepunih mjesec otkako je njen suprug doživio strčani udar objavila je da se bori s tumorom na jajniku i da je ovo težak period za nju i njenu porodicu.

Casillas je 1. maja imao srčani udar koji je doživio na treningu Porta, a na njegovu sreću u blizini su se nalazili klupski ljekari koji su brzo reagovali i spasili ovog španskog golmana.

Najveća podrška bivšem golmanu Real Madrida bila je njegova supruga Sara Carbonero, a samo dan nakon što je organizovala Ikerov 38. rođendan, objavila je tužne informacije.

"Dok se oporavljamo od prvog šoka, život nas je opet iznenadio. Ovaj put se radi o meni i o onoj riječi koju mi je teško napisati. Prije nekoliko dana ljekari su mi tokom pregleda pronašli maligni tumor na jajniku. Sve je u redu i srećom, pronašli smo ga na vrijeme, ali i dalje imam nekoliko mjeseci borbe za vrijeme liječenja. Samouvjerena sam i smirena, vjerujem da će sve biti uredu. Put je težak, no imat će lijep kraj. Imam podršku porodice, prijatelja i vrhunskog tima ljekara", napisala je ona.

Na kraju je napisala kako očekuje poštovanje i razumijevanje kolega novinara te da se nada kako u ovim teškim trenucima za nju i njenu porodicu neće objavljivati neprovjerene informacije.