Teško je proživljavala
60

Supruga igrača Uniteda u panici se molila za njegov život tokom napada u Belgiji

D. P.
Maja Nielssen Lindelof (Foto: Instagram)
Maja Nielssen Lindelof (Foto: Instagram)
Maja Lindelof, supruga nogometaša Manchester Uniteda Victora Lindelofa, u panici se na društvenim mrežama molila za život svog partnera nakon napada u Briselu.

Dva švedska navijača ubijena su uoči kvalifikacione utakmice između Belgije i Švedske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Još jedan gostujući navijač je povrijeđen, a policija je usmrtila osumnjičenog za napad.

Lindelof je bio starter kvalifikacione utakmice koja je prekinuta na poluvremenu. Nakon 45 minuta igre završeno je rezultatom 1:1, a onda su gostujući nogometaši u strahu odbili nastaviti utakmicu.

Švedski tim je zadržavan na stadionu u strogoj izolaciji do ranih jutarnjih sati, a za to vrijeme Maja Lindelof panično je čekala bilo kakve informacije od muža i to javno dijelila na društvenim mrežama.

Dok su švedski nogometaši bili zatvoreni u protekciji na stadionu, Maja se emotivno oglasila na društvenim mrežama i molila za povratak supruga.

"Samo te želim kući", napisala je uz fotografiju svog supruga, a onda i dodala:

"Nema riječi. Moje misli su uz sve koji su pogođeni, žrtvama i njihovim porodicama. UZ sve švedske navijače, uz Švedsku sam", dodala je supruga stopera Manchester Uniteda.

I sam nogometaš se oglasio nakon što se vratio kući poručivši da je šokiran zbivanjima u Briselu.