"Desetka" reprezentacije
275

Supertalentovani Adin Ličina zavadio velikane: Ko je Bayernov klinac kojeg Milan želi ukrasti

D. P.
Ličina na potpisu ugovora s Altintopom (Foto: Bayern FC)
Ličina na potpisu ugovora s Altintopom (Foto: Bayern FC)
Supertalentovani vezni nogometaš minhenskog Bayerna Adin Ličina (17) velika je želja Milana, navode danas italijanski mediji.

Ugledna Gazzetta prenosi da je Milan napravio krupan korak u "krađi" jednog od najvećih talenata Bayerna, jer će mladi nogometaš ostati bez ugovora za godinu dana.

Rossoneri su pokrenuli proces dovođenja mladog nogometaša jer smatraju da se iz Bayernove akademije mogu dovesti sjajni igrači za mali novac, jednako kao što je Juventus iz bavarskog velikana doveo senzaciju Kenana Yildiza.

Jedan od najvećih talenata Bayerna već se povezivao s velikanima poput Barcelone i Real Madrida, ali je ostao još uvijek na Allianz Areni. S druge strane, Bayern će učiniti sve da zadrži mladog veznjaka kako se ne bi ponovila greška s Yildizom.

Inače, u pitanju je ofanzivni veznjak koji je od početka karijere član omladinskih selekcija Bayerna. U kadetskoj reprezentaciji Njemačke nosi "desetku" na leđima, a ove sezone u juniorskoj Bundesligi ima pet golova i dvije asistencije na 11 utakmica.

[TWITTER]1710297682323861759[/TWITTER]

S obzirom na to da nema mnogo informacija o njemu na internetu, nije poznato da li bi mladi nogometaš imao pravo nastupa za Bosnu i Hercegovinu, iako su neke nogometne stranice pisale kako mladić zbog porijekla ima mogućnost igranja za BiH. Prošao je sve omladinske selekcije Njemačke, a trenutno je kadet.