Dan nakon utakmice
0

Suljić: Vidimo se u četvrtom pretkolu

Piše: Dalibor Bošnjak
Asmir Suljić u dresu Sarajeva
Asmir Suljić u dresu Sarajeva
Strijelac prvog gola za Bordo ekipu u susretu 3. pretkola Evropske lige između Sarajeva i Zete, Asmir Suljić, nakon pobjede svog tima rezultatom 2:1, čvrsto vjeruje u plasman u 4. pretkolo.

Popularni Šejtan je zadovoljan performansama ekipe Sarajeva. Iako žali za propuštenim prilikama, ipak vjeruje u dobar rezultat u revanšu i prolaz u 4. pretkolo Evropske lige.

"Utakmicu smo otvorili dosta dobro i poveli sa 2:0. Nakon ovog vodstva smo imali kontrolu, ali smo, nažalost, u posljednjih 10 minuta prvog poluvremena malo popustili i to nam se osvetilo. Ipak, pokazali smo da smo bolja ekipa od Zete. Stvorili smo još nekoliko izglednih šansi iz kojih smo mogli zabiti gol, ali nismo imali sreće. Idemo u Podgoricu sa golom prednosti i da pokažemo da smo bolja ekipa. Vidimo se u 4. pretkolu", izjavio je Suljić.

Suljić ima razloga za optimizam jer igra sve bolje i postiže važne pogotke u Evropi.

"Četiri gola i dvije asistencije nisu mala stvar. Podigao sam svoju formu, ali moram reći da na tome mogu zahvaliti svojoj ekipi koja odlično igra kao cjelina", dodao je Suljić.

Suljićev pogodak dobija na značaju zbog činjenice da je još na zagrijavanju imao problema s ložom.

"Na zagrijavanju sam se malo povrijedio. Loža mi je bila zategnuta pa sam igrao koliko sam mogao. Na kraju nisam mogao više izdržati. Nadam se da ću se oporaviti do uzvratne utakmice", završio je mladi igrač Sarajeva.