Nogomet
3

Šukerovu najavu utakmice s Kosovom FSS nazvao provokacijom

FENA
Davor Šuker (Foto: AFP)
Davor Šuker (Foto: AFP)
U svom današnjem saopćenju Nogometni savez Srbije (FSS) ocijenio je provokacijom izjavu predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davora Šukera da će reprezentacija Hrvatske igrati prijateljsku utakmicu protiv reprezentacije Kosova.

"FSS je revoltiran ovakvom najavom Šukera i smatra je još jednom u nizu provokacija upućene ka našoj zemlji, nogometu i nacionalnoj organizaciji. Mi ćemo nastaviti, zajedno s nadležnim državnim organima, borbu za poštovanje srpskih nacionalnih interesa, a u okviru legalnih razgovora u sjedištu FIFA-e. Iznenađeni smo da je samo dva dana poslije incidenta koji je uzbudio nogometni svijet predsjednik HNS-a dao izjavu koja podiže strasti u regiji", navodi se u saopćenju.

FSS je pozvao, kako se navodi dalje u saopćenju, kolege iz HNS-a da poštuju statute krovnih organizacija UEFA-e i FIFA-e, koje do sada nisu u punopravno članstvo primile Kosovo.

FSS je danas razmatrao i situaciju u nacionalnom timu Srbije, nakon odlaska s kormila reprezentacije dosadašnjeg selektora Siniše Mihajlovića.

"Na osnovu kalendara takmičenja i činjenica da će reprezentacija do završetka sezone odigrati samo jednu prijateljsku utakmicu, 5. marta 2014, a da naredne kvalifikacije počinju u septembru sljedeće godine, jednoglasno je zaključeno da se u ovom trenutku ne počinje s procesom izbora novog selektora, stoji u saopćenju.