Neviđena drama
85

Sudija pokazao čak deset crvenih kartona i prekinuo utakmicu Superkupa Argentine

E. B.
Utakmice u Argentini su poznate kao one na kojima je tenzija na vrhuncu, te da nerijetko ekipe završavaju s nekoliko igrača manje. Ipak, sinoć je sudija pokazao čak deset crvenih kartona na utakmici Superkupa.

Boca i Racing su igrali susret Trofeo de Campeonesa, kako se zove službeno argentinski Superkup.

Nakon 90 minuta rezultat na stadionu u San Luisu je glasio 1:1, te se otišao u produžetke. Oni su zbog neviđenog haosa umjesto 30 trajali 40 minuta, a u 10. minuti nadoknade sudija Facundo Tello je prekinuo susret jer je Boca ostala samo sa pet igrača u polju.

U sudijskoj nadoknadi osnovnog dijela susreta, u 90+5. minuti Tello je isključio po jednog igrača obje ekipe - Sebastiana Villu iz Boce, te Johana Carbonera iz Racinga.

No, nakon što je u samom finišu drugog produžetka Carlos Alcaraz pogodio za vodstvo Racinga 2:1, nastao je pravi haos.

Veznjak Racinga koji dijeli me i prezime sa slavnim španskim teniserom je burno proslavio gol, pa skinuo dres iako je već imao žuti karton. S obzirom da je znao da će biti isključen, odlučio je odugovlačiti slavlje što se nije nimalo svidjelo igračima Boce koji su ga napali. Alcaraza su u općoj gužvi igrači Boce odgurivali, vukli za uho, gađali loptom, te je Tello odlučio isključiti još nekoliko igrača koji su bili najratoborniji.

[YOUTUBE][YOUTUBE]https://www.youtube.com/watch?v=UcrvyD0FFRM[/YOUTUBE][/YOUTUBE]

Crveni karton su tada dobili Luis Advincula, Diego Gonzalez i igrač s klupe Carlos Zambrano, dok je isključen i nogometaš Racinga Catriel Cabellos koji je pretjerao u branjenju Alcaraza.

Susret se nakon deset minuta nastavio, a odmah je na centru Frank Fabra napravio prekršaj za drugi žuti karton i isključenje. Napadač Boce Dario Benedetto je nakon te Tellove odluke gestikulirao kako su ga potkupili igrači Racinga, nakon čega je i on dobio crveni karton.

S obzirom da je Boca ostala sa samo petoricom igrača, Tello je prekinuo susret i rezultat je ostao 2:1 za Racing.

Tello će uskoro suditi na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a sinoć je još jednom opravdao status sudije koji se veoma lako odlučuje na pokazivanje crvenih kartona.

U 118 utakmica u argentinskom prvenstvu pokazao je 45 crvenih i 612 žutih kartona, a vidjet ćemo da li će se svojih principa držati i za petnaestak dana u Kataru.