Diego Forlan
0

"Suarezov drugi gol je jedan od najljepših na Mundijalu"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Diego Forlan, napadač urugvajske nogometne reprezentacije, nakon pobjede svoje selekcije nad Južnom Korejom 2-1 u osmioni finala Svjetskog prvenstva, izjavio je da mu je svejedno hoće li njegova reprezentacija za polufinale igrati protiv SAD-a ili Gane.
  • U pitanju je jedna utakmica, eliminacijska, a danas je svaka reprezentacija težak protivnik. Tkogod nam bio protivnik, znamo da nas očekuje težak posao – izjavio je Forlan, koji je u susretu s Južnom Korejom asistirao Luisu Suarezu za njegov prvi pogodak već u 8. minuti...

  • Odlično, odlično, vrlo sam sretan. Odigrali smo jako dobru utakmicu. Nastojat ćemo ovako nastaviti. U drugom poluvremenu smo malo pali, nismo imali dovoljno loptu u svom posjedu, pa nismo imali prilike za naše kontranapade.Južna Koreja je odigrala odličnu utakmicu – pohvalio je Forlan i suparnika, koji je u 68. minuti uspio izjednačiti.

No, u 80. minuti je na scenu opet stupio Ajaxov napadač Luis Suarez. Fenomenalnim golom s ruba kaznenog prostora, svojim drugim na utakmici, a trećim na Mundijalu, osigurao je Urugvaju pobjedu.

  • Bilo je jako lijepih golova na ovoj smotri, ali taj drugi Suarezov je sigurno jedan od najljepših koeg sam vidio – zaključio je Forlan.