Nogomet
41

Suarez, Pique i Mascherano čekali igrače Espanyola u tunelu kako bi se obračunali

Klix.ba
Barcelona je u sinoćnjoj utakmici španskog Kupa kralja pobijedila Espanyol rezultatom 4:1, a publika je pored pet golova mogla vidjeti i nekoliko užasnih startova, zbog čega je bilo naguravanja i uvreda između igrača.

Espanyol je utakmicu završio sa samo devet igrača, prvo je u 72. minuti zbog drugog žutog kartona isključen Perez, a onda je samo tri minute kasnije direktan crveni karton dobio Diop.

Messi je postigao dva fantastična gola, a upisao je i dvije asistencije. No, pretrpio je i nekoliko prekršaja te je učestvovao u naguravanju kada je odgurnut njegov saigrač Neymar.

Nakon utakmice su nogometaši Barcelone Mascherano, Suarez i Pique čekali nogometaše Espanyola u tunelu kako bi se obračunali s njima, a pridružiti im se želio i Busquets. Međutim, incident je spriječio trener Katalonaca Luis Enrique.

Suarez se našao u sudijskom izvještaju zbog svog ponašanja.

"Čekam te, dođi ovamo đubre jedno", vikao je Suarez prema Diopu koji je dobio crveni karton jer je vrijeđao majku napadača Barcelone.

"Na kraju utakmice Suarez je bio u tunelu. Dok su se igrači penjali stepenicama na putu ka svlačionici, vikao je na njih", navodi se u izvještaju sudije Josea Miguela Munuere Martineza.