Evropska liga
0

Stuttgartov kraj sa stilom

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
U grupama H i I nogometne Evropske lige prije posljednjeg kola nije bilo nikakvih dilema. Znalo se da su već ranije prolaz dalje izborili nogometaši Stuttgarta, Young Boysa, PSV-a i Metalista.

Tako se u četvrtak samo igralo za čast, a posebno treba istaknuti kako su sa stilom igrači Stuttgarta okončali takmičenje u skupini H. Sa čak 5-1 su na svom terenu savladali danski Odense, te tako došli do pete pobjede u grupi. Uz to su ukupno postigli šesnaest pogodaka, odnosno, tek nešto manje od tri po utakmici. Pet je različitih strijelaca bilo za Stuttgart u četvrtak, a jedan među njima je i igrač Odensea Hoegh koji je zabio autogol. U drugom ogledu je Getafe časno ispao pobijedivši švicarski Young Boys 1-0.

Motiva za igru, pak, nisu pronašli u redovima Sampdorije. I prije odlaska kod mađarskog Debrecena su ispali iz takmičenja, a sve su zaokružili porazom 2-0 što je Debrecenu donijelo prve bodove u natjecanju. U derbiju grupe nije bilo pogodaka, po bod su u Eindhovenu podijelili PSV i ukrajinski Metalist iz Harkiva.

Evropska liga, 6. kolo:

Grupa H

Getafe - Young Boys 1-0 (Corpa 15) Stuttgart - Odense 5-1 (Gebhart 20, Hoegh 48-ag, Gentner 65, Pogrebnjak 70, Marica 90)

Tabela: 1. Stuttgart 15, 2. Young Boys 9, 3. Getafe 7, 4. Odense 4.

 Grupa I

PSV - Metalist 0-0 Debrecen - Sampdoria 2-0 (Kabat 48, 86)

Tabela: 1. PSV 14, 2. Metalist 11, 3. Sampdoria 5, 4. Debrecen 3.