Ibišević bez postignutog gola
0

Stuttgart poražen, Hoffenheim bolji od Freiburga

Piše: N. J.
Detalj sa utakmice Fortuna - Stuttgart (Foto: AFP)
Detalj sa utakmice Fortuna - Stuttgart (Foto: AFP)
Nogometaši Stuttgarta, za koji nastupa naš reprezentativac Vedad Ibišević, poraženi su u 20. kolu Bundeslige na gostovanju kod Fortune Dusseldorf 3:1. Hoffenheim našeg Sejada Salihovića savladao je Freiburg u kojem igra još jedan bh. reprezentativac Mensur Mujdža, ali nijednog od njih nije bilo u kombinaciji za ovaj meč.

Bh. reprezentativac Vedad Ibišević odigrao je svih 90 minuta za Stuttgart protiv Fortune, ali nije uspio postići gol. Fortuna je na kraju slavila pobjedu golovima R. Krusea koji je bio dvostruki strijelac i Finka, dok je jedini gol za Stuttgart postigao Gentner.

U duelu Hoffenheima i Freiburga nije bilo naših reprezentativaca Salihovića i Mujdže, a uspješniji je bio Hoffenheim koji je na svome terenu ubilježio pobjedu 2:1. Oba gola za domaćine postigao je Volland, i to nakon što je goste u vodstvo već u 4. minuti doveo M. Kruse.

Uvjerljivu pobjedu na gostovanju kod Mainza ubilježio je lider na tabeli Bayern. Bilo je 3:0 za Bavarce, dva gola postigao je hrvatski internacionalac Mandžukić, a Muller je bio strijelac vodećeg gola.

Schalke je neočekivano poražen na svom terenu od Furtha sa 2:1, dok su Wolfsburg i Augsburg podijelili bodove odigravši 1:1. Od 18:30 sati igraju HSV - Frankfurt.

Bundesliga, 20. kolo:

Mainz - Bayern 0-3 (Müller 41, Mandžukić 50, 57) Schalke - Greuther Fürth 1-2 (Bastos 47 / Klaus 52, Đurđić 90+2)

Wolfsburg - Augsburg 1-1 (Naldo 23 / Moravek 25) Hoffenheim - Freiburg 2-1 (Volland 10, 27 / Kruse 4) Fortuna D. - Stuttgart 3-1 (Kruse 10, 37, Fink 76 / Gentner 60) HSV - Frankfurt (kasnije)

Tabela: Bayern 51, Bayer 37, Borussia D 36, Frankfurt 33, Mainz 30...