Nogomet
15

Stojčev uoči revanša s Atromitosom: Igrat ćemo ofanzivno, jedan gol mijenja sve

Piše: D. B.
Miloš Stojčev (Foto: fcsarajevo.ba)
Miloš Stojčev (Foto: fcsarajevo.ba)
FK Sarajevo će u četvrtak u Atini odigrati uzvratnu utakmicu 3. pretkola Evropske lige protiv grčkog Atromitosa. Prva utakmica odigrana na stadionu "Asim Ferhatović Hase" završena je pobjedom Atromitosa rezultatom 2:1, ali su u taboru našeg predstavnika i dalje optimisti kada je riječ o plasmanu u play off.

"Pružili smo odličnu partiju protiv veoma kvalitetne ekipe grčkog Atromitosa. No, nedostajalo nam je koncentracije u obavljanju defanzivnih zadataka, što su Grci znalački kaznili", rekao je nogometaš FK Sarajevo Miloš Stojčev, prisjećajući se prve utakmice.

Sarajevo se nakon poraza od Atromitosa moralo okrenuti početku nove sezone BHT Premijer lige BiH i utakmici sa Zvijezdom, ali taj meč nije odigran zbog suspenzije tima iz Gradačca.

"Imali smo sreće da za 'zelenim stolom' dobijemo utakmicu protiv Zvijezde i dodatno se odmorimo, ali i pripremimo za revanš. Potrudit ćemo se i dati sve od sebe da nadoknadimo zaostatak", kazao je najbolji nogometaš Borde ekipe.

S obzirom na rezultat, Stojčev je najavio ofanzivnu igru.

"Sve je jasno, igrat ćemo ofanzivno kao i do sada. Svjesni smo da jedan gol mijenja tok utakmice, tako da ćemo se potruditi da ga mi postignemo. Ako tako bude, veliki sam optimista za prolaz dalje", završio je Stojčev.

Utakmica Atromitos - Sarajevo se igra u četvrtak na stadionu "Peristeri" s početkom u 20:00 sati.