Legenda Borca
118

Stojan Vranješ obišao sarajevsku crkvu uoči večerašnjeg derbija na Koševu

D. P.
(Foto: Instagram)
(Foto: Instagram)
Najiskusniji nogometaš Fudbalskog kluba Borac Banja Luka Stojan Vranješ iskoristio je slobodno vrijeme uoči večerašnjeg derbija protiv Sarajeva kako bi posjetio pravoslavnu crkvu na Pofalićima.

Vranješ, istinska legenda Borca, posjetio je Crkvu svetog Preobraženja u sarajevskom naselju Pofalići, a to je ujedno i jedina pravoslavna crkva na teritoriju općine Novo Sarajevo.

Zajedno sa svojim saigračima, Vranješ je došao u Sarajevo na derbi 27. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine protiv Sarajeva koji se večeras (20:45) igra na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Kako su igrači Borca smješteni u obližnji hotel nadomak ove vjerske ustanove, Vranješ je iskoristio jutrošnje slobodno vrijeme i posjetio crkvu. Fotografiju iz unutrašnjosti je objavio na društvenim mrežama.

Inače, hram je sagrađen 1940. godine, a projektovao ga je arhitekta iz Beograda Aleksandar Deroko.

Duel Sarajeva i Borca se igra od 20:45 na Koševu, a da li će iskusni Vranješ igrati od prve minute večeras, teško je očekivati s obzirom na manju minutažu u posljednje vrijeme u ligaškim utakmicama. Za razliku od prvenstva, igrao je 66 minuta u Kupu protiv Širokog Brijega prije samo četiri dana.