Nogomet
157

Štilić, Zukanović i Mahmutović ponovo "prozvali" Sušića

Piše: A. D.
Bosanskohercegovački internacionalci koji nastupaju širokom Evrope i minulog su vikenda imali zapažene nastupe u svojim klubovima.
Ervin Zukanović (Foto: EPA)
Ervin Zukanović (Foto: EPA)
Briljirao je Semir Štilić u dresu Wisle, dok je prvijenac u dresu Chieva postigao Ervin Zukanović.

Milan Đurić bio je starter na utakmici Cesene protiv Intera, dok je 90 minuta po prvi put u timu Osasune odradio Kenan Kodro. Posebno su raspoloženi bili "Česi" Mahmutović, Mešanović, Halilović i Čajić koji su se upisivali u strijelce.

Španija:

Kenan Kodro (Osasuna) – Osasuna je poražena na gostovanju kod Gijona, a Kenan je igrao svih 90 minuta.

Eldin Hadžić (Real Zaragoza) – Zaragoza je upisala još jedan trijumf, a Eldin je ponovo igrao svih 90 minuta.

Italija:

Ervin Zukanović (Chievo) – Ervinov pogodak protiv Genoe nije bio dovoljan Chievu za nešto više od još jednog časnog poraza. Raduje Zukanovićeva forma koja je iz utakmice u utakmicu sve bolja.

Milan Đurić (Cesena) – Započeo utakmicu protiv Intera! Bivši mladi reprezentativac BiH sve više dobija priliku za igranje u Seriji A. Jučer je zamijenjen u 64. minutu, a umjesto njega u igru je ušao Hugo Almeida.

Gordan Bunoza (Pescara) – Pescara je na domaćem terenu potopljena od Carpija (0:5), a Bunoza nije konkurisao za utakmicu.

Njemačka:

Mario Vrančić (SC Paderborn) – Budući Zmaj u porazu od Hoffenheima (1:0) odigrao je prvo poluvrijeme.

Damir Vrančić (Eintracht Braunschweig) – Braunschweig je kao gost porazio Munchen 1860 rezultatom 2:1, a Damir je igrao svih 90 minuta.

Adnan Zahirović (VFl Bochum) – Adnan Zahirović i dalje je u nemilosti struke u Bochumu koji je ovog puta poražen sa 3:2 od Leipziga.

Hrvatska:

Nermin Jamak (NK Osijek) – Nekadašnji fudbaler Željezničara odigrao je 90 minuta u porazu od Dinama u Maksimiru (5:0).

Jasmin Mešanović (NK Osijek) – Zamijenjen je u 57. minutu utakmice u Maksimiru u kojoj se Osijek nije dobro proveo.

Said Husejinović i Armin Hodžić (GNK Dinamo) – Još uvijek su van stroja zbog povrede.

Ermin Zec (NK Rijeka) – Odigrao tek nekoliko minuta u domaćem remiju sa Splitom.

Zoran Kvržić (NK Rijeka) – Igrao 88 minuta u remiju Rijeke i Splita na Kantridi. Damir Zlomislić nije ulazio u igru.

Mario Kvesić (RNK Split) – Igru u derbiju kola protiv Rijeke napustio u 61. minutu susreta.

Dino Bevab (NK Zagreb) – Odigrao je svih 90 minuta u domaćem trijumfu Zagreba nad Zadrom od 3:0.

Želimir Terkeš (NK Zadar) – Zadrani su uvezali drugi poraz zaredom (Zagreb, 3:0), a Terkeš je igrao svih 90 minuta.

Amar Rahmanović (NK Istra) – Minimalnim rezultatom Istra je porazila Slaven Belupo, a Amar Rahmanović nije konkurisao za tim na ovoj utakmici.

Mirko Hrgović (NK Zadar) – Bivši reprezentativac BiH jedan je od najstandardnijih igrača u Zadru koji je poražen od Zagreba sa 3:0.

Češka Republika:

Emir Halilović (Hradec Kralove) – Postigao pogodak u domaćem porazu od Dukle rezultatom 4:2. Na terenu je proveo svih 90 minuta.

Aldin Čajić (Dukla Prag) – Odigrao sat vremena u trijumfu nad Hradecom u gostima. Bio je strijelac izjednačujućeg pogotka nakon vodstva domaćina koje je donio Halilović.

Nermin Crnkić (Jablonec) – Nije ulazio u igru u domaćem trijumfu nad Teplicam rezultatom 4:2.

Aidin Mahmutović (Teplice) – Odigrao svih 90 minuta u porazu od Jabloneca u gostima. U 63. minutu postigao pogodak koji nije bio dovoljan za nešto više.

Admir Ljevaković (Teplice) – Svih 90 minuta proveo na terenu u porazu od Jabloneca. Zaradio je i javnu opomenu.

Mirzad Mehanović (Mlada Boleslav) – Odigrao je 69 minuta u gostujućem porazu od Sparte Prag rezultatom 1:0.

Jasmin Šćuk (Mlada Boleslav) – Mlada Boleslav pružila je dostojan otpor favorizovanoj Sparti, ali je ipak poražena. Jasmin Šćuk igrao je svih 90 minuta.

Haris Harba (Jihlava) – Nekadašnji fudbaler Olimpica odigrao je 67 minuta u trijumfu svog kluba nad Brnom.

Muris Mešanović (Jihlava) – Napadač Jihlave postigao je prvi od dva pogotka u trijumfu nad Brnom. Zamijenjen je u 76. minutu.

Mađarska:

Asmir Suljić (Ujpest) – Uspejst je kao domaćin sa 3:2 savladao Niyregiyhazu, a naš internacionalac na terenu je proveo 67 minuta.

Emir Dilaver (Ferencvaros) – U derbiju kola Debrecen i Ferencvaros podijelili su bodove, a Dilaver je u gostujućem timu igrao svih 90 minuta.

Senad Husić (DVTK) – DVTK remizirao je na domaćem terenu sa Dunaujvarosom, a naš internacionalac na terenu je proveo svih 90 minuta pri tome zaradivši žuti karton.

Poljska:

Semir Štilić (Wisla Krakow) – Nastavio je sa odličnim igrama u dresu svog kluba. Na posljednjem meču upisao je novi gol i asistenciju. Wisla je kao domaćin porazila Podbeskidzie rezultatom 3:2.

Jasmin Burić (Lech Poznan) – Nije konkurisao za tim na utakmici protiv Lcezne koju je Lech pobijedio sa 1:0.

Stojan Vranješ (Lechia Gdanjsk) – Lechia je doživjela katastrofu na domaćem terenu (poraz od Slaska, 1:4), a Stojan je na terenu proveo svih 90 minuta. Zaradio je i javnu opomenu.

Miroslav Čovilo (Cracovia) – Nije konkurisao za utakmicu protiv Pogona na gostujućem terenu.

Rumunija:

Mateo Sušić (Cluj) – Cluj je remizirao na gostovanju kod Concordije (1:1), a Mateo je na terenu proveo svih 90 minuta. Zaradio je i javnu opomenu.

Ermin Sipović (Otelul Galati) – Otelul i Gaz Metan podijelili su bodove, a naš internacionalac nije konkurisao za ovaj meč.

Slovenija:

Nusmir Fajić (NK Maribor) – Napadač Mariborčana ni ovog puta nije konkurisao za tim. Aktualni prvak Slovenije porazio je kao gost Zavrč sa 1:0.

Kenan Horić (Domžale) – Nakon što je propustio meč prošlog kola, Kenan je ovog puta dirigovao odbranom Domžala. Igrao je svih 90 minuta u trijumfu nad Koperom i pri tom zaradio javnu opomenu. Aladin Šišić ovog puta nije konkurisao za tim.

Pero Ivetić (Koper) – Ivetićev klub poražen je na gostovanju kod lidera Domžala, a Pero je igrao svih 90 minuta.

Austrija:

Srđan Grahovac (Rapid Beč) – Kapiten mlade reprezentacije BiH konačno je zabilježio nastup u timu Rapida. U igru je u trijumfu nad Sturmom ušao u 64. minutu.

Slovačka:

Bojan Letić (MSK Žilina) – Žilina je porazila Myjavu sa visokih 4:1, a bivši fudbaler Veleža na terenu je proveo svih 90 minuta.

Nermin Haskić (Košice) – U remiju sa Dunajskom Sterdom odigrao je 88 minuta nakon čega je zamijenjen.

Haris Hajradinović (Trencin) – Trencin je minimalnim rezultatom poražen od Trnave, a Hajradinović je na terenu proveo svih 90 minuta.

Belgija:

Nermin Zolotić (Gent) – Gent je otkinuo važan bod na gostovanju kod Club Bruggea, a Zolotić je meč ponovo odgledao sa klupe za rezervne igrače.

Dino Arslanagić (Standard) – Standard je priredio iznenađenje i porazio Anderlecht kao gost. Dino Arslanagić i ovaj meč odgledao je sa klupe za rezervne igrače.

Kazahstan:

Mihret Topčagić (Shakhtar Karagandi) – U domaćem porazu od Astane igrao je 86 minuta nakon čega je zamijenjen. Jasmin Džidić nije konkurisao za ovaj meč.

Marin Aničić (Astana) – U trijumfu nad Shakhtarom bivši mladi reprezentativac BiH odigrao je svih 90 minuta.

Kina:

Zvjezdan Misimović (Guzhou Renhe) – U domaćem remiju protiv Shandonga igrao je svih 90 minuta.

Rusija:

Haris Handžić (Ufa) – Na terenu u remiju protiv CSKA iz Moskve proveo je svih 90 minuta. Meč je završen rezultatom 3:3.

Švicarska:

Sanel Jahić (Grasshoppers) – Skakavci su remizirali na gostovanju kod Vaduza (1:1), a Sanel je na terenu proveo svih 90 minuta.

Turska:

Eldin Adilović (Samsunspor) – Samsunspor je na domaćem terenu remizirao sa Elazigsporom, a Adilović je na terenu proveo svih 90 minuta.