Bivši Zmaj
0

Kenan Kodro Mađarima otkrio zašto je napustio reprezentaciju: Nisu se pošteno ponašali prema Mehi

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nekadašnji nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine je u razgovoru za mađarske medije pojasnio zbog čega više ne igra za Zmajeve.

Kako je istakao, glavni razlog je ponašanje čelnika Saveza prema njegovom ocu Mehi koji nije zaslužio takav odnos.

"Uvijek sam sanjao o tome da igram za svoju državu odnosno za državu odakle moja porodica dolazi. Igrati na Svjetskom prvenstvu ili na Euru ili čak u kvalifikacijama mi je bio san. Znao sam da ako ne igram u Španiji, poziv neće doći što je apsolutno normalno, ali bio sam svjestan da ako promijenim klub i uđem u formu, sve će se promijeniti. I to se i desilo. Otkako sam stigao 2021. godine u Mađarsku, uvijek sam bio na spisku osim jednom kada sam odlučio napustiti nacionalni tim zbog teških okolnosti", rekao je Kodro za tamošnje medije te dodao:

"Ako igrate standardno i dajete golove, to će vam otvoriti vrata reprezentacije, a ako to ne radite onda će vam ona biti zatvorena. Savez je u međuvremenu doveo mog oca kao selektora nogometne reprezentacije BiH u augustu, ali je tamo proveo svega dvije utakmice prije nego li je otpušten u oktobru. Ipak, način na koji su ga otpustili nije bio prijatan. Shvatio sam da je najbolje da odem jer se nisu pošteno ponašali prema njemu. Osjetio sam da sam morao to da uradim".

Ovaj 30-godišnjak je za reprezentaciju Bosne i Hercegovine odigrao 15 utakmica i postigao dva pogotka. S druge strane za Fehervar je ove sezone postigao 11 golova u 18 utakmica u svim takmičenjima prije nego li je ove zime odlučio da pojača Ferencvaros.

Ranije je još igrao za Bilbao, Valladolid, Kopenhagen, Mainz, Grasshoppers, Osasunu te Real Sociedad gdje je i počeo profesionalnu karijeru.