Izjava selektora
23

Starčević nakon poraza od Italije: Hrabri me igra iz drugog poluvremena

K. H.
Foto: Nogometni savez BiH
Foto: Nogometni savez BiH
Nakon utakmice mladih selekcija Bosne i Hercegovine i Italije u kojoj su gosti slavili rezultatom 2:1, selektor bh. tima Slobodan Starčević je izjavio da može biti zadovoljan viđenim u drugom poluvremenu.

Naš tim je nakon prvih 45 minuta imao zaostatak od dva gola, da bi se golom Barišića u 79. minuti vratio u igru, no do kraja susreta nije mogao doći do još jednog gola i remija.

"Ako govorimo o drugom poluvremenu moglo je biti drugačije po nas u rezultatskom smislu, međutim utakmica ima dva perioda igre. Napravili smo dvije greške nakon prekida i vjerovatno iz velikog respekta prema kvalitetnoj ekipi Italije, u prvom poluvremenu smo bili u podređenom položaju", rekao je Starčević i nastavio:

"U drugom dijelu potpuno drugačija slika i igrom smo zaslužili barem neriješen rezultat. Međutim, ako cijelu utakmicu nismo na nivou onda ne možemo ni očekivati više. Hrabri me igra iz drugog poluvremena i nadam se da ćemo u Luksemburgu u narednom kolu doći do bodova."

Mladi reprezentativci BiH u Luksemburg putuju 10. oktobra, a utakmica će biti odigrana dva dana poslije u 16:30 sati na stadionu Emile Mayrisch u Eš Sir Alzetu.