Nogomet
323

Stanić nakon poziva Sušića: Ovo je ispunjenje dugogodišnjeg sna

Piše: J. H.
Srđan Stanić (Foto: Klix.ba)
Srđan Stanić (Foto: Klix.ba)
Mladi nogometaš FK Željezničar, Srđan Stanić, našao se na proširenom spisku selektora nogometne reprezentacije Safeta Sušića uoči početka priprema za Svjetsko nogometno prvenstvo.

Stanić je godinama jedan od najboljih premijerligaških nogometaša i njegove odlične igre ove sezone u dresu Plavih sa Grbavice nisu prošle neopaženo selektoru državne reprezentacije.

Među šest naknadno pozvanih igrača, našlo se i ime ovog 25-godišnjeg ofanzivca.

"Bio sam se pomirio s tim da možda neću biti na proširenom spisku. Ovo je nagrada za moju dobru sezonu i možda sam zaslužio da budem na tom spisku. Jako sam sretan i drago mi je što igram za zemlju u kojoj sam se rodio jer sam veliki patriota. Osjećaj je fenomenalan", kaže Stanić za Klix.ba.

Iako ovaj poziv ne znači da će biti među putnicima za Brazil, član Željezničara kaže da je ovo ipak kruna njegove karijere.

"Ovo je ostvarenje sna. Volio bih da sam izborio mjesto među putnicima u Brazil, ali oni koji idu na Svjetsko prvenstvo su to itekako zaslužili. Za mene je čast biti na ovom širem spisku. Ukoliko bude prilike da idem u Brazil, ja sam spreman", dodaje naš sagovornik.

U istom danu dobio je i poziv Vlade Jagodića, selektora mlade reprezentacije BiH, da nastupi 22. maja u Gradačcu na pripremnoj utakmici protiv A selekcije.

"Selektor Sušić je želio da budem dio te utakmice. Poziv za bilo koju reprezentaciju BiH se ne odbija. Moj cilj je da pokušam postati standardni član A reprezentacije i ovaj poziv je samo poticaj za dalji rad u karijeri", kaže Stanić koji se nada da će biti jedan od učesnika kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Stanić dodaje da se ovakvo nešto ne bi moglo desiti bez podrške klupskih saigrača, stručnog štaba Želje i navijača kojima se, kako je kazao, neizmjerno zahvaljuje.