Špekulacijama nema kraja
0

Šta se dešava u trokutu Džeko-Wolfsburg- Milan?

Totalsport
Foto: AFP/DDP
Foto: AFP/DDP
Jasna je bila Milanova želja, čiji su čelnici htjeli kao prvo veliko pojačanje ovog ljeta dovesti na San Siru sjajnog bosanskohercegovačkog reprezentativca Edina Džeku.

Ove sezone je 23-godišnji napadač Wolfsburga zasjao u nastupima za klub, koji je prvi put postao prvakom Bundeslige, ali i u dresu Bosne i Hercegovine, koja je hit evropskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. godine.

  • Sanjao sam kao dijete da ću jednog dana igrati u Milanu. Sanjam i dalje. Milan i Real su dva kluba koja su ispisivala historiju evropskog nogometa i zamislite da sam imao šansu otići u Milan, a nisam je ostvario. Želim nositi dres Milana, jer želim napredovati u karijeri.

Tako je rekao Edin Džeko, ali iza njegovih leđa i iza ove izjave događa se svašta u trokutu Džeko - Wolfsburg - Milan.

Irfan Redžepagić, sarajevski menadžer Džeke, demantirao je tvrdnju talijanskog Sky Sporta i mnogih drugih italijanskih medija, da je Milan nadomak realizacije Džekinog transfera.

  • Džeko je igrač Wolfsburga, te ima s tim klubom važeći ugovor za još dvije godine. Izvještaji koji sugeriraju da Edin pregovara s Milanom nisu tačni - izjavio je Redžepagić.

Govorilo se da je Milan spreman za otkup Džekina ugovora, koji vrijedi do ljeta 2011. godine, platiti 30 miliona eura. Isto tako, navodno su Adriano Galliani i Ariedo Braida u Sarajevu ponudili, a Džeko je pristao, na petogodišnji ugovor za godišnju platu od dva miliona eura. Radi se o značajnom poboljšanju, s obzirom da je dosad u Wolfsburgu igrao za 600.000 eura.

No, Bild je tada javio da iz Wolfsburga imaju protuodgovor. Spremni su revidirati Džekin ugovor, podići mu godišnju zaradu na 2,5 miliona eura i zagarantovati da će ga pustiti sljedećeg ljeta, sve da bi ga imali u nadolazećem izdanju Lige prvaka.