Postaje predsjednik
89

Šta očekuje Husića u Slobodi: Dobija klub bez dugova, uložit će najmanje 300.000 KM

N. K.
Azmir Husić (Foto: A. K./Klix.ba)
Azmir Husić (Foto: A. K./Klix.ba)
Sloboda bi sutra trebala dobiti novog-starog predsjednika Azmira Husića nakon što skupština kluba na osnovu potpisanog memoranduma o razumijevanju izglasa njegovo imenovanje na poziciju prvog čovjeka Crveno-crnih.
Memorandum između Slobode i Husića sadrži svega nekoliko odredbi, a ona najvažnija se odnosi na obaveze plaćanja postojećih dugova, potvrđeno je za portal Klix.ba.

Naime, dogovor je da svi prihodi koje klub ugovori do subote, uključujući transfere i marketinške uplate koje su ranije dogovorene, moraju ići isključivo na plaćanje dugova prema nogometašima i dobavljačima.

Članovi skupštine su navodno insistirali na tom segmentu jer žele da njihov mandat bude okončan bez dugova pa bi Husić tako dobio klub bez tekućih dugova.

Husić se potpisom na ovaj memorandum obavezao da će u klub unijeti minimalno 300.000 KM.

Također se obavezao da se za vrijeme njegovog mandata neće generisati nova potraživanja za ugovorne obaveze i porezne stavke kao i da će nastaviti model funkcionisanja omladinskog pogona na već uspostavljenim principima.

Husić tako ima dobru startnu poziciju kada je u pitanju FK Sloboda te će imati ekskluzivno pravo da imenuje novi upravni odbor tuzlanskog kluba.

Pojašnjeno je kako će se postojeći saziv skupštine raspustiti i pokloniti svoja upravljačka prava klubu pri čemu će se imenovati komisija od sedam članova koje će popuniti novi saziv skupštine.

Novoformiranu komisiju će činiti predstavnik RSD Sloboda, predstavnik Grada Tuzla, predstavnik UG Veterani FK Sloboda, predstavnik UG Prijatelji FK Sloboda, predstavnik navijačke skupine Fukare Tuzla, predstavnik FK Sloboda Tuzla i predstavnik Azmira Husića.

"Sutra u 18:00 sati će biti održana skupština. Nadam se da tu nema ništa skriveno. Svi se nadamo da će se Sloboda ekspresno vratiti u Premijer ligu BiH", rekao je ranije danas Husić za portal Klix.ba.