Nogomet
41

Srđan Grahovac za Klix.ba: Poziv u reprezentaciju je kruna dosadašnjeg rada

Klix.ba
Srđan Grahovac
Srđan Grahovac
Jedan od najsretnijih Bosanaca i Hercegovaca danas je bio Srđan Grahovac.

Ime doskorašnjeg kapitena mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine među kandidatima za A tim pred mečeve protiv Velsa i Kipra pročitao je Mehmed Baždarević na jutrošnjoj presici. Grahovac je poziv dobio tokom sedmice, ali prije današnjeg dana nije želio javno govoriti na temu reprezentacije.

“Poziv u A reprezentaciju je kruna mog dosadašnjeg rada. Lijepo je nakon svih omladinskih selekcija za koje sam u prošlosti nastupao dočekati i debi u najboljem timu“, rekao je Grahovac za Klix.ba.

Fudbaler Rapida igra na poziciji zadnjeg veznog na kojoj selektor Baždarević trenutno ima mnogo problema s obzirom na izostanak Muhameda Bešića.

“Ne razmišljam o tome hoće li nastupiti na predstojećim utakmicama. Selektor odlučuje, a ja sam spreman i odlučan dati maksimalan doprinos u državnom dresu“, dodao je Grahovac koji je uvjeren da Bosna i Hercegovina u konačnici može zaigrati u Francuskoj.

“Naše je da pobijedimo na predstojeće dvije utakmice. U tom slučaju sam uvjeren da bismo imali i malo sportske sreće, te na kraju izborili nastup na velikoj smotri“, dodao je na kraju Grahovac.