Edin Džeko
0

"Srbija ima ozbiljan tim, Slovencima je uspjeh i sam plasman na SP"

Sarajevo-x.com
Edin Džeko
Edin Džeko
Bosanskohercegovački reprezentivac Edin Džeko, član njemačkog "Wolfsburga", iz Sarajeva, gdje se odmara, za srbijanski list "Blic" prokomentarisao je Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici, ističući kako je Srbija pokazala da je ozbiljan tim, a Slovenija iznenadila plasmanom na ovo takmičenje.

Džeko je izrazio duboko žaljenje zbog neuspjeha bh. reprezentacije u kvalifikacijama za SP.

Naš fudbaler je ponudio i nekoliko savjeta kako bi Srbija mogla pobijediti reprezentaciju Njemačke.

"Morate imati čvrstu i pokretljivu odbranu, a Srbija ima odličnu posljednju liniju. Radomir Antić ima na raspolaganju sjajne igrače i na sredini terena i u napadu. Ipak, najveći adut, ne samo protiv Nijemaca, već i protiv svih selekcija je fizička sprema", smatra Džeko. "Nijemce možete da dobijete njihovim oružjem, trkački i velikom upornošću, a sve selekcije sa ovih naših prostora su u prednosti kad je u pitanju tehnika."

Kao razlog relativno lošeg plasmana "Wolfsburga" na kraju ove sezone, Edin je naveo odlazak trenera Felixa Magatha, promjenu još dvojice trenera i nedostatak sreće u pojedinim utakmicama.

Mnogo je klubova koji se mjesecima interesuju za bh. reprezentativca, a među najvećim su "Milan", "Real", "Bayern", "Chelsea", "Juventus" i "Liverpool". Na pitanje šta misli o tome, Džeko je odgovorio: "Moji menadžeri su zaduženi za pregovore, a ja želim da se distanciram od razmišljanja o tome. Sezona je bila duga, naporna i potreban mi je odmor. Mislim da nema igrača kojem ne godi interesovanje svih tih klubova. Meni je čast što se evropski velikani interesuju za mene, ali, kao što sam već ranije mnogo puta rekao, o tome ću kada za to dođe vrijeme."