Pobjeda Cityja
26

Spektakularna noć Ferrana Torresa: Hat-trick i golčina vrijedna Puškašove nagrade

N. K.
Trenutak kada je Torres postigao golčinu (Foto: EPA-EFE)
Trenutak kada je Torres postigao golčinu (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Manchester Cityja pobijedili su večeras na St. James' Parku u 36. kolu Premiershipa ekipu Newcastlea rezultatom 4:3, a utakmicu je definitivno obilježio ofanzivac Građana Ferran Torres.

Domaći su poveli u 25. minuti preko Kraftha, Cancelo je izjednačio šest minuta prije odlaska na odmor, a onda je na scenu stupio mladi Španac.

Naime, prilikom prekida Torres je utrčao ispred čuvara i snalažljivo s desetak metara petom prebacio Martina Dubravku za potpuni rezultatski preokret.

Bio je to Torresov peti pogodak na 21. prvenstvenoj utakmici te svakako najljepši te dostojan kandidature za Puškašovu nagradu najljepšeg gola godine.

Ipak, na odmor se otišlo rezultatom 2:2 budući da je Joelinton golom iz penala u šestoj minuti sudijske nadoknade izjednačio rezultat.

Willock je u 62. minuti postigao pogodak za novi preokret i to nakon što je prethodno promašio penal, a onda je Torres u samo dvije minute donio pobjedu Cityju kompletiranim hat-trickom.

Inače, ova utakmica nije imala rezultatski značaj budući da je City već ranije osvojio titulu prvaka Engleske, dok je Newcastle na 15. poziciji te je osigurao opstanak u ligi.