Maradona
0

"Španiju su pogurali suci"

Totalsport
Diego Maradona (Foto: AP)
Diego Maradona (Foto: AP)
Argentinski nogometni selektor Diego Maradona oštro je kritizirao suđenje svog sunarodnjaka Hectora Baldassija u utakmici osmine finala SP-a između Španije i Portugala igrane u srijedu.

Slavila je Španija s 1-0 golom Davida Ville, koji je, kasnije se pokazalo, postignut iz ofsajda, a Maradona tvrdi da je u cijeloj utakmici “furija” imala vjetar u leđa.

"Moj je dojam da se Portugal zapravo nije usudio doći do španskog gola, ali također želim reći još nešto, možda Portugalu nije ni dopušteno doći do španskog gola. Svaka dvojbena odluka je otišla na stranu Španaca. Mislim da je sudac bio užasan", komentirao je Maradona i nastavio.

"Mislim da je svaki prekršaj išao u korist Španije, crveni karton nije postojao (isključenje Ricarda Coste), a gol je zabijen iz ofsajda."

Posebice je kritičan Maradona bio prema linijskom sucu.

"Sudac nije stajao ondje gdje treba biti u liniji i kako je onda mogao vidjeti? Baldassi je bio jako loš, ali linijski sudac je bio Andrea Bocelli", zaključio je kontroverzni argentinski selektor, aludirajući na slavnog slijepog talijanskog tenora.

Argentina u subotnjem četvrtfinalnom dvoboju igra protiv Njemačke, a pobijedi li u toj utakmici, u polufinalu će igrati protiv pobjednika dvoboja Španija - Paragvaj.