Nogomet
63

Spalletti: Bio sam razočaran što su moji igrači bili zadovoljni nakon poraza

Klix.ba
Džeko i Spalletti (Foto: EPA)
Džeko i Spalletti (Foto: EPA)
Roma je sinoć poražena u gostima od Real Madrida 2:0 te se tako oprostila od ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka.

Trener Rome Luciano Spalletti je nakon utakmice izjavio da njegova ekipa ima veoma slab mentalitet jer su pojedini igrači izjavili da se osjećaju ponosni zbog otpora kojeg su pružili Real Madridu.

"Ne mogu biti ponosni. Trebaju biti ljuti na sebe zbog prilika koje su propustili. Naša realnost je da ekipa treba više odlučnosti. Trebamo raditi na mentalitetu. Još uvijek smo slabi u pojedinim segmentima igre", rekao je Spalletti te dodao:

"Bio sam razočaran kada sam se nakon posljednjeg sudijskog zvižduka vratio u svlačionicu i vidio moje igrače zadovoljne. Pričali su o tome kako će dobiti komplimente zbog njihove dobre igre. To je izazvalo bol u meni s kojim se ne mogu pomiriti".

Osvrnuo se i na komentar Arriga Sacchija koji je rekao da se Juventus našao u situaciji u kojoj je bila Roma, torinska ekipa sigurno nikada ne bi odustala, te da Juventusovi igrači ne bi pognuli glavu.

"Mentalni sklop je možda i najvažniji u fudbalu. Potrebno je uvjerenje da ćete pobijediti. Svakom igraču Roma mora biti kao porodica", kazao je Spalletti.