Le Championnat
0

Spahićev Montpellier pobjedom do drugog mjesta

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
U subotu je odigrano pet utakmica 15. kola francuskog nogometnog prvenstva. U samome vrhu ljestvice došlo je do manjih promjena, pa je tako Montpellier domaćom 2-1 pobjedom nad Le Mansom skočio sa petog na drugo mjesto.

Montpellier je slavio golovima Karima Ait Fane iz 12. i Liliana Compana iz 73. minute, a treba reći da je momčadi put do pobjede bio olakšan budući je Le Mans igrao s igračem manje od 42. minute kada je isključen Mathieu Dossevi. Za Montpellier svih 90. minuta odigrao je i bh. reprezentativac Emir Spahić.

Tri je boda upisao i Marseille koji je slavio na gostovanju kod Nice 3-1 golovima Mamadoua Nianga, Lucha Gonzaleza i Bakarija Konea, a i momčadi s Velodromea je put do pobjede bio lakši, budući je Nica cijelo drugo poluvrijeme igrala s igračem manje (isključen je Onyekachi Apam).

Valenciennes je također napredovao na ljestvici i nakon domaće 3-1 pobjede nad Monacom uspeo se sa šestog do trećeg mjesta. David Ducourtioux, Mamadiu Samassa i Fahid Ben Khalfallah zabili su za pobjedničku momčad, je za Monaco (Jerko Leko i Dario Šimić nisu bili u kadru) jedini gol zabio Nene iz jedanaesterca.

Le Championnat, 15. kolo:

Montpellier – Le Mans 2-1 (Fana 12, Compan 72 / Tallec 62) Nice – Marseille 1-3 (Coulibaly 32 / Niang 18, Gonzalez 76, Kone 86) Rennes – Lorient 1-0 (Sow 2) St. Etienne – Sochaux 0-0

Valenciennes – Monaco 3-1 (Ducourtioux 26, Samassa 84, Benkhalfallah 90 / Nene 49-11m) Bordeaux – PSG 1-0