Nogomet
0

SP 2006: Francuska - Švicarska 0:0

FENA
U susretu 1. kola G-grupe Svjetskog nogometnog prvenstva večeras su u Stuttgartu reprezentacije Francuske i Švicarske igrale bez golova 0:0.

Pred oko 46.000 gledalaca na Gottlieb Daimler stadionu susret je sudio Rus Valentin Ivanov.

Neuspješni niz francuske reprezentacije nastavio se i u Njemačkoj. Francuzi od 1998., kada su bili svjetski prvaci, nisu postigli niti jedan pogodak na svjetskim prvenstvima.

Susret protiv Švicarske bio je najlošiji u dosadašnjem dijelu prvenstva. Francuzi su najbolju priliku imali u 37. minuti, kada im Ivanov nije svirao penal nakon što je Senderos igrao rukom u svom šesnaestercu i tako zaustavio šut Henryja.

Švicarci su se većinu vremena branili, ali su propustili i dvije šanse. U prvom dijelu Barnetta je pogodio prečku, a u 64. minuti Gigax je sa dva metra glavom pogodio Bartheza na gol-liniji.

Sastavi: Francuska: Barthez, Sagnol, Thuram, Gallas, Abidal, Vieira, Makelele, Wiltord (od 84. Dhorasoo), Zidane, Ribery (od 70. Saha), Henry.

Švicarska: Zuberbuhler, P. Degen, Muller (od 75. Djourou), Senderos, Magnin, Barnetta, Cabanas, Vogel, Wicky (od 82. Margairaz), Streller (od 57. Gygax), Frei.