Pojačanje za Zmajeve
1.2k

Šok u Austriji! Talentovani Adis Jašić je izabrao, igrat će za Bosnu i Hercegovinu

K. H.
Foto: Adis Jašić/Wolfsberger
Foto: Adis Jašić/Wolfsberger
Nogometaš bh. porijekla Adis Jašić (20) u budućnosti će igrati za nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine, odnosno neće više nastupati za Austriju, pišu tamošnji mediji.

Iako je prošao sve omladinske selekcije ove reprezentacije, Jašić je odlučio da u budućnosti želi igrati za Zmajeve i našu selekciju, a tamošnji mediji su posebno iznenađeni i razočarani zbog ove činjenice.

"Ovo je veliko iznenađenje! Adis Jašić (20) više neće igrati za mlađe selekcije Austrije, u budućnosti će igrati za Bosnu i Hercegovinu", piše na portalu Krone.at.

Riječ je o igraču koji je, unatoč činjenici da ima samo 20 godina, već upisao 43 nastupa u austrijskoj Bundesligi, a uspio je postići četiri pogotka te upisati šest asistencija.

Za U-16 reprezentaciju Austrije je upisao šest nastupa, četiri puta je igrao za U-17 selekciju, a jednom za U-18 selekciju. Za juniorsku U-19 selekciju je odigrao 12 mečeva i postigao četiri pogotka, a za mladu reprezentaciju Austrije je upisao dva nastupa.

"Ovo je gorko, pogotovo jer je Jašić jedan od najvećih talenata u svom klubu, a tržišna vrijednost mu je dva miliona eura", doda je se na portalu Krone.at.

Ovaj nogometaš rođen je 12. februara 2003. godine u Austriji, a trenutno je član tamošnjeg prvoligaša Wolfsbergera. Prvobitno igra na poziciji desnog beka, a također može igrati u veznom redu te na lijevoj strani u odbrani.