"Srce na teren"
0

VIDEO / Snimljena pjesma o Edinu Džeki

Piše: Edin Isanović
Članovi banda Serpico (Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis)
Članovi banda Serpico (Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis)
Sarajevska pop-rock grupa "Serpico“ napisala je pjesmu o najskupljem bh. reprezentativcu Edinu Džeki koja nosi naziv "Srce na teren (Edin Džeko)".

Kako bismo saznali što više informacija razgovarali smo sa klavijaturistom ovog benda, Harisom Stambolićem, koji je za Sarajevo-x.com rekao:

"Ideja o ovoj pjesmi je nastala otprilike kada je Wolfsburg osvojio titulu i kada je naš reprezentativac nosio dvije bh. zastave. Posvećen je Edinu Džeki i ovoj generaciji reprezentativaca. To je najmanje što smo mogli učiniti za njega".

Premijera pjesme zakazana je za danas između 13 i 14 sati na RSG radiju.

"Za ovu medijsku kući odlučili smo se zbog Marjana Mijajlovića koji nam je mnogo pomogao. Pored toga ubacili smo i njega kod druge strofe, a to otprilike traje 15 sekundi. Radi se o onom čuvenom golu u Genku kada je poentirao naš dijamant", kaže Stambolić. "Većina navijača se i danas naježi kada to čuje i mislim da će ovo dodatno podgrijati atmosferu pred dvoboj sa Turcima na Bilinom polju. Pored Marjana u pjesmi se pojavljuje i Halid Bešlić."

Da li se ideje svidjela napadaču Wolfsburga?

Apsolutno. Razgovarali smo sa njim, bio je oduševljen. Obećao je da će se sutra od Sarajeva do Zenice u autobusu slušati ova pjesma, što će dodatno zagrijati atmosferu među reprezentativcima. Nadam se da ćemo slaviti sutra naveče.

Za kraj nam je Haris rekao posljednji refren pjesme.

"Vi heroji nacije, sada sve generacije vama pjesmu pjevaju, vaše snove sanjaju“.